Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2013 12:41

На Рівненщині вимагають заборонити "Лукомор'є" Табачника

На Рівненщині вимагають заборонити "Лукомор'є" Табачника
Фото: news.bigmir.net

Рівненська обласна організація УНП звернулася до облради та народних депутатів-опозиціонерів від Рівненщини з вимогою заборонити проведення в краї Всеукраїнського учнівського конкурсу з російської мови "Лукомор'я" для учнів 2-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Він загрожує "існуванню нації та держави".

"Представники влади всіх рівнів повинні захистити наших, та й своїх дітей та внуків від перетворення їх з українців на малоросів, як і України в „русскій мір". Інакше боротьба поколінь українців за свою державу може виявитися даремною, а наше покоління стане поколінням поразки", - йдеться у зверненні.

В УНП застерігають - конкурс запроваджують з метою русифікації українського шкільництва й потім запровадять у школах вивчення російської, як іноземної з 2 класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охорона Табачника напала на студентів - "Свобода"

"Цей наказ повертає українську освіту в русифікаційне поле 70-х років, оскільки серед основних завдань конкурсу є і „залучення широкого кола сільської молоді до активної участі в інтелектуальних змаганнях з російської мови", і „активізація позакласної та позашкільної роботи з вивчення російської мови", а також цілком імперське за суттю „створення підґрунтя у підготовці до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з російської мови, - зазначає Світлана Ніколіна, голова обласної УНП.

"Не заперечуємо проти вивчення якомога більшої кількості мов українськими дітьми, але посилена увага міністерства освіти лише до однієї мови очевидна. Та й, зрештою, не варто жити в світі ілюзій – всім зрозуміло, що відповідний наказ спрямований на пришвидшену русифікацію України, а зрештою – на її знищення як держави", - акцентують в УНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник пообіцяв, що ЗНО не скасовуватимуть

Нагадаємо, що в грудні минулого року Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник видав наказ про проведення Всеукраїнського учнівського конкурсу з російської мови "Лукомор'я" для учнів 2-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Його  метою, як вказано в правилах конкурсу, є  активізація та актуалізація вивчення російської мови в навчальних закладах, підвищення рівня знань з російської мови та підтримка й підвищення ефективності роботи вчителів російської мови.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині вимагають заборонити "Лукомор'є" Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути