Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2010 17:58

В Одесі у "Березовського" просять мільйончик (ФОТО)

 

Нову експозицію під назвою "Дай мільйончик" представив одеський скульптор Михайло Коломей разом із творчим об"єднанням "Кукольна Одеса". У гіпсовій скульптурній інсталяції беруть участь лялька Бориса Березовського і персонажа з роману Ільфа і Петрова "Золоте теля" Михайло Паніковський. Останній ніби протягує руку до екс-олігарха. Нижче напис: "По кризисной традиции – Все просят инвестиции. Учти, "товарищ" Березовский – Проситель первый – Паниковский".

За словами скульптора, ідея створити композицію була навіяна кризою. Мовляв, гроші на соціальні потреби - це інвестиції в розширення споживчого попиту.

"В державі грошей немає. От і маємо просити їх в олігархів", - зауважив Коломей.

"Міліонери – це такі ж люди. Не завжди потрібно забирати в них гроші. Іноді можна попросити, - говорить скульптор. - Хочеться віддати належне Березовському й увічнити його в Одесі. Адже він -майже одеський персонаж. І якщо Березовського не роздягнуть в Англії, він обов"язково поділиться з Паніковським своїм мільйоном, ну, або хоча б дасть йому на чай".

Представлена композиція вже існувала, але дуже недовго. Її було створено спеціально на першоквітневу Гуморину. Але натовп в центрі міста ненавмисно знищив інсталяцію. Між тим, на наступну Гуморину Коломей теж готує сюрприз.

Героями скульптурних композицій Михайла Коломея є різні фігури: Карл Маркс, Рінат Ахметов, Арнольд Шварцнегер.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі у "Березовського" просять мільйончик (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі