понеділок, 14 липня 2014 14:06

В Одесі був аншлаг на фільм про Майдан
8

Фото: facebook.com

За 40 хв до показу документального фільму "Чорний зошит майдану" 12 липня збираються глядачі у холі одеського кінотеатру "Родіна". Студенти 2 курсу столичного університету кіно ім. Карпенка-Карого зняли історії про 13 героїв Майдану. У червоний зал на 120 людей пустили близько двохсот глядачів. Третина сидить на сходах або стоїть біля стіни.

- Бесполезно, стоїмо, але не попадем, - Марина Тубська, 33 роки, з чоловіком і двома дітьми не потрапила до зали. - Ми брали участь у подіях місцевого Майдану. До розгону, коли заарештували трьох активістів, тут збиралась кучка. А коли вже розігнали у Києві 1 грудня, то прийшло дуже багато. Після вбивств – ще більше. Коли у Крим ввійшли російські війська, то пройшла ходою кількатисячна колона. Мій чоловік ремонтував машину, кинув все – побіг. Це було істерично.

Через аншлаг фільм показують ще раз. Вхід на стрічку безкоштовний.

- Каждый 5-ый предлагал выйти замуж, каждый 9-ый говорил, что у него для меня есть сын, - розповідає з екрану дівчина, що працювала медиком на Майдані. – Пока мужчину убивали, к нему 17 раз звонил отец. Мы в медпункте спорили, кто будет отвечать. Ведь как объяснить отцу, что его сына убили.

18 липня відбудеться показ документальної картини Сергія Лозниці "Майдан" на Одеському кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі був аншлаг на фільм про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі