понеділок, 27 лютого 2012 09:19

В Лос-Анджелесі відбулося вручення "Оскарів"

В Лос-Анджелесі відбулося вручення "Оскарів"

У Лос-Анджелесі відбулася 84-й церемонія вручення найпрестижнішої американської кінопремії - "Оскар". Чорно-білий німий фільм "Артист" французького режисера Мішеля Хазанавічус названий кращим фільмом 2011 року.

В ході 84-й церемонії вручення "Оскара" картина "Артист" французького режисера Мішеля Хазанавічус визнана кращим фільмом. Ця перемога стала для фільму п'ятою з 10 номінацій.

Стрічка оповідає про події кінця 1920-х років. Головний герой - популярний актор німого кіно Джордж Валентайн, який не сприймає ідею переходу Голлівуду на знімання фільмів з "живою" озвучкою.

Всього цього року в даній номінації були представлені дев'ять фільмів: "Артист", "Бойовий кінь", "Древо життя", "Страшно голосно і вкрай близько", "Північ у Парижі", "Нащадки", "Прислуга", "Хранитель часу", "Людина, яка змінила все".

У 2011 році статуетку отримав фільм "Король говорить!" режисера Тома Хупера.

Жан Дюжарден отримав "Оскара" в номінації Кращий актор за роботу у фільмі "Артист", четверта нагорода фільму з 10 номінацій.

На звання кращого режисера в 2012 році претендували Олександр Пейн ("Нащадки"), Вуді Аллен ("Північ у Парижі"), Мартін Скорсезе ("Хранитель часу"), М.Хазанавічус ("Артист"), Терренс Малік ("Древо життя "). У 2011 році премія в цій номінації була присуджена Тому Хуперу за фільм "Король говорить!".

Кращою жіночою роллю кіноакадемія визнала роботу Меріл Стріп у фільмі "Залізна леді". Серед сценаристів переможцем "Оскара" став Вуді Аллен з фільмом "Північ у Парижі".

Зараз ви читаєте новину «В Лос-Анджелесі відбулося вручення "Оскарів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі