четвер, 05 червня 2014 17:21

У Криму виживають прихожан церкви Київського патріархату

У Криму виживають прихожан церкви Київського патріархату
фото: podrobnosti.ua

МЗС України стурбоване антиукраїнською політикою у АР Крим. Зокрема, зазнають гонінь духовенство і віряни.

Про це мовиться у коментарі Департаменту інформаційної політики МЗС України.

"Не припиняючи утисків освітніх прав україномовних громадян України в АР Крим, репресій проти українських журналістів та усіх громадян, котрі незгодні з насильницькою та сфальсифікованою окупацією півострова Кремлем, російські окупанти розпочали масштабне гоніння і фізичне насильство проти духовенства й вірян Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату", - йдеться.

Також у коментарі зазначено, що дискримінація, тиск і погрози, яким піддаються віряни протягом останніх трьох місяців переростають у побиття, знищення майна і захоплення релігійних споруд озброєними бандитами з Росії. В МЗС нагадують, що 1 червня ц.р. так звані російські козаки зі зброєю в руках вчинили погром Церкви Покрови Пресвятої Богородиці в селищі Перевальне і розправу над мирними віруючими, серед яких були жінки і діти.

"Російська влада на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим несе повну відповідальність за порушення основоположних прав і свобод населення Криму. РФ вкотре демонструє своє зневажливе ставлення до норм і принципів міжнародного права, вчиняючи замах проти найвищих людських цінностей заради "виправдання" своїх злочинних намірів та вузькополітичних інтересів", - такий акцент у коментарі.

У МЗС вимагають "припинити варварську та лицемірну політику, яка становить загрозу не лише для України та її громадян, але й для всього міжнародного співтовариства".

Зараз ви читаєте новину «У Криму виживають прихожан церкви Київського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути