понеділок, 19 січня 2015 18:48

В Криму розпочалися зйомки російського фільму про князя Володимира

В Криму розпочалися зйомки російського фільму про князя Володимира

У Севастополі розпочалися зйомки повнометражного фільму "Хреститель", повідомляють РИА Новости.

Зйомки стартували 18 січня в Херсонесі біля Володимирського собору, на місці, де прийняв хрещення князь Володимир та його дружина. Разом з севастопольцями група кінематографістів з Москви і Санкт-Петербурга взяла участь закладці буденного храму на честь Сергія Радонезького.

Режисером картини став Володимир Бортко ("Собаче серце", "Тарас Бульба"). В рамках проекту "Хреститель" також пройдуть святкові заходи, присвячені Хрещенню Русі, і зйомки документального фільму "Хреститель. Херсонес. Севастополь".

Князь Володимир Святославович володів престолом Київської Русі з 978 року і до своєї смерті в 1015 році. У 988 році Володимир проголосив християнство державною релігією Давньоруської держави - відразу слідом за взяттям візантійського міста Херсонеса, що переговори про повернення якого і передбачали хрещення самого князя.

Раніше, державне агентство України з питань кіно відкликало прокатне посвідчення російського фільму "Тарас Бульба" режисера Володимира Бортка. Експерти вважають, що ця стрічка "спотворює історичні події, фальсифікує і дискредитує українську національну ідею і, в цілому, є кричуще антиукраїнською, ставить під сумнів саме існування українського народу".

Зараз ви читаєте новину «В Криму розпочалися зйомки російського фільму про князя Володимира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі