Ексклюзиви
вівторок, 06 вересня 2011 19:16

У київському театрі поляки закрили глядачів і показали виставу "Турандот"

У київському театрі поляки закрили глядачів і показали виставу "Турандот"

5 вересня у рамках Київського міжнародного театрального фестивалю "Дім химер" у Київському молодому театрі показали виставу "Турандот". П'єсу за мотивами опери Джакомо Пуччіні поставили польські театральні групи "neTTheatre" і "Grupa  Coincidentia".

"У спектаклі переплітаються сюжет опери "Турандот" і біографія самого Пуччіні, - розповів режисер Павел Пассіні. - За сюжетом опери китайська принцеса Турандот посилає на смерть залицяльників, які не можуть розгадати її загадок. У нашій виставі з'являється служниця Пуччіні, яку звинувачували у романі з композитором. Через це вона отруїлася. Вона не могла бути його коханкою, бо померла незайманою".

У Києві вистава йшла польською мовою з російськими субтитрами на екранах, які висіли над сценою. "Турандот" супроводжувала електронна музика, а також жива труба. Декорації сцени доповнювала відеопроекція. Зал під час вистави був переповнений. Кому не вистачило місць, стояли між рядами.

"Жах якийсь, нічого не розумію, - каже жінка років за 50. Вона хоче раніше вийти з зали. Двері ззовні зачинені. - Якісь трансвестити бігають. Головні герої дуже натуралістично б'ються, кусаються до крові. Наколюють шприцем овочі червоною фарбою, а потім труть їх на тертку. Але погоджуюсь, що актори грають дуже добре. Та й музика хороша".

Після закінчення вистави половина глядачів стоячи аплодують акторам. Театральний фестиваль триватиме до 11 вересня у Молодому театрі. Покажуть вистави польських театрів, відбудуться майстер-класи та лекції режисерів з Польщі.

Зараз ви читаєте новину «У київському театрі поляки закрили глядачів і показали виставу "Турандот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі