Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2015 17:42

У Києві відбудеться ХІV Міжнародний джазовий фестиваль "Єдність"

У Києві відбудеться ХІV Міжнародний джазовий фестиваль "Єдність"
Володимир Соляник. Фото: facebook.com/zubko.aleksandr

Чотирнадцятий рік поспіль фестиваль збере на сцені Київського національного академічного театру оперети відомих українських та зарубіжних джазових музикантів.

Міжнародний джазовий фестиваль "Єдність" заснував у березні 2002 року відомий український письменник Сергій Грабар. Початок проведення "Єдності" вважається одним із основних кроків у відродженні джазового фестивального руху в Україні.

За 13 років на його сцені виступили близько 600 музикантів із більш ніж 25 країн світу, які представляли найрізноманітніші джазові напрямки.

Одним із ключових учасників цьогорічного фестивалю стане український гітарист-віртуоз кримськотатарського походження Енвер Ізмайлов, відомий використанням гітарної техніки "теппінг" (прийом гри, коли обидві руки лежать на грифі інструменту).

Під час Революції Гідності всесвітньо відомий музикант присвятив композицію подіям, які вирували в Україні на той час, а пізніше, під час розгортання конфлікту в Криму, закликав усі народи, які живуть в Україні, не допустити пролиття крові.

Традиційно на сцені "Єдності" виступить відомий український джазовий піаніст-віртуоз Володимир Соляник - заслужений артист України, один з найбільш відомих джазових піаністів на пострадянському просторі.

Поціновувачі музики також зможуть насолодитися джазом у виконанні дуету Олександра Рукомойнікова (саксофон) і Сергія Давидова (фортепіано), а також Мирона Блощичака – українського віртуоза, який грає джаз на етнічних духових інструментах. А один із найяскравіших представників течії неокласики і неоромантики в Україні Олексій Ревенко виступить разом Національним президентським оркестром.

Іноземними гостями цьогорічної "Єдності" стануть гітарист із Норвегії Фроде Барт і Квартет Гжегоша Карнаса, який об'єднав музикантів із Польщі та Азербайджану.

Однією зі своєрідних родзинок "Єдності" є регулярна участь у фестивалі дітей, які виконують джаз. Цього разу на сцені виступить зовсім юна, але надзвичайно талановита Марія Видренко.

У якості ведучого фестивалю традиційно виступить один з найвідоміших українських джазменів, знавець музики, журналіст Олексій Коган.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудеться ХІV Міжнародний джазовий фестиваль "Єдність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі