вівторок, 27 квітня 2010 16:23

У Києві побудують малий оперний театр (ФОТО)

Автор: Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua
 

Міністр культури та туризму України Михайло Кулиняк поклав квіти на могилу Євгенії Мірошниченко на річницю з дня її смерті, 27 квітня. Вона похована на Байковому кладовищі поруч з академіком Миколою Амосовим. На її могилі досі стоїть лише хрест з фотографією.

"Пам"ятник мав би стояти ще до річниці з дня її смерті, - говорить міністр 41-річний Михайло Кулиняк. - Ми з її родиною виправимо це. Також буде втілена мрія Євгенії Мірошниченко про малий оперний театр. За життя вона не могла назбирати на нього грошей. Я вивчу це питання, і в найкоротші строки він буде побудований. Уже є погодження з київської міської адміністрації про виділення землі".

Також міністр культури планує заснувати фестиваль імені Євгенії Мірошниченко.

"Я товаришувала з Женею, - говорить Наталя Бабич, подруга Мірошниченко. - Вона просила не будувати пам"ятників на її могилі, а звести малий оперний театр. Вона вивчила чимало студентів, і всі вони роз"їхалися в інші країни. Співають у Німеччині, Італії, Франції. А в Україні майже ніхто не залишається. Вона дуже хотіла, аби ці таланти повернулися на батьківщину".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві побудують малий оперний театр (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі