понеділок, 05 листопада 2012 16:09

У Київ приїдуть актори з серіалів "Штрафбат" та "Стомлені сонцем-2"
8

Вистава "Marienbad"
Фото: Фото: театр "СТІ"
Вистава "Marienbad"
Вистава "Marienbad"
Вистава "Игроки"
Вистава "Игроки"

З 8 по 11 листопада на сцені Театру імені Лесі Українки витсупатиме московський театр "Студія театрального мистецтва". Молодий колектив створив у 2005 році Сергій Женовач -  один із провідних російських театральних режисерів і педагогів. Привезуть до столиці дві вистави - "Гравці" М. Гоголя і "Марієнбад" за Шолом-Алейхемом.

Гоголівських "Гравців" (8-9 листопада) Сергій Женовач поставив в 2007 році. За п'ять років спектакль встиг побувати на гастролях у багатьох містах.

П'єсу нашого земляка про те, що шулерство давно підмінили нормальні людські відносини, молоді актори грають легко, з усім запалом і гумором, властивим їх віку. Карткова гра, яку художник Олександр Боровський переніс з готелю в гральний зал, тут сприймається як метафора життєвої гри. Глядач без зусиль асоціює картярських обдурювання з нашою політикою і бізнесом, де брехня, махінації і маніпуляції давно стали нормою життя.

У "Гравцях" немає персонажів головних і другорядних - є що виграли і програли, - говорить режисер. - Це дуже цинічна ситуація, але якщо ти вступив у гру, не важливо, яким чином ти виграєш, де і як сжульнічаешь, інакше обіграють тебе. Програли ж бути не хочеться. А в такій прикордонної ситуації люди проявляються по-різному, можуть бути милі, симпатичні, чарівні, невблаганні, жорстокі, огидні...".

Написаний Шолом-Алейхемом на початку минулого століття епістолярний роман "Марієнбад" (10-11 листопада) інсценував Євген Каменькович. Він же став автором сценографії, основу якої складають валізи - у виставі йдеться про подорож жителів варшавського єврейського кварталу на німецький курорт Марієнбаді, але дорожня тема має тут більш глибоке коріння, пов'язані з історією вічно мандрівного, гнаного народу.

У виставах задіяні актори, яких глядач знає також по кіно і телесеріалах: Андрій Шібаршін ("Вигнання", "Стомлені сонцем-2. Цитадель" та ін), Сергій Качанов ("Нескінченність", "Космос як передчуття", "Собака Павлова "та ін) Марія Шашлова (" Штрафбат "," Іван Грозний "), Ольга Калашникова (" Штрафбат "," Зайцев, пали "," Над містом ") та інші.

Зараз ви читаєте новину «У Київ приїдуть актори з серіалів "Штрафбат" та "Стомлені сонцем-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі