Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2012 16:14

В Карпатах вимагали відремонтувати дорогу до Славського, щоб не втратити туристів
9

Фото: Фото організаторів акції

У неділю 1 квітня мешканці чотирнадцяти гірських сіл проїхали автомобільною колоною з селища Славське до райцентру Сколе на Львівщині. Попереду колони на вантажівці везли труну з гірськими велосипедами, лижами, санками та сноубордами. Причеп обклеїли плакатам з написами "Прощавай туризм?", "Нема дороги — нема туризму".

На акцію зібрались більше сотні власників місцевих готелів, приватних садиб та туристичних комплексів. Вимагали у місцевої влади відремонтувати 27 км дороги від повороту з траси Київ-Чоп до селища Славське.

"До нас відмовляються їхати туристи тільки через жахливу дорогу, - розповідає Володимир Бега з села Волосянка. - Кажуть, ми зі Львова до Сколе 120 кілометрів проїжджаємо за півтори години, а від Сколе до Славська можемо їхати довше. У мене особисто був випадок, коли італієць забронював номер, але як побачив дорогу, передзвонив і зняв бронь. Сказав, що йому шкода машини, і він по таких ямах не поїде. А в нас же який Тростян пропадає. Це ж єдина сертифікована гора в Україні для гірськолижного спорту. А туристи наш основний дохід."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи закликали українців рятувати Карпати від гідроелектростанцій

Колона зупинилася на площі перед Сколівською районною адміністрацією. Символічною хвилиною мовчання вшанували прощання з туризмом у регіоні.

"У бюджеті району не закладено коштів на капітальний ремонт доріг, - пояснив голова адміністрації Михайло Гнатишин, який вийшов до мітингувальників. - Це ділянка роботи облавтодору, що фінансується з обласного бюджету. Наше звернення було спрямовано в обласну раду. Також було прийнято звернення до уряду щодо цієї проблеми."

З понеділка на відрізку дороги до Славського почався ямковий ремонт.

"Латання не вирішує проблеми. Це тимчасово, щоб зняти напругу. Для вантажівок з деревиною ці латки на місяць-півтора, - додає Володимир Бега.."

На капітальний ремонт дороги потрібно 52,7 мільйони гривень.

Зараз ви читаєте новину «В Карпатах вимагали відремонтувати дорогу до Славського, щоб не втратити туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути