Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2016 10:56

В Канаді півроку триватиме український кінофестиваль

В Канаді півроку триватиме український кінофестиваль
Фото: massivesound.ru

Протягом півроку в 4 містах Канади триватиме український кінофестиваль, на якому планується показати близько 30 кінострічок.

Кожен місяць кінопоказу матиме свою тему: січень і лютий присвячені Євромайдану і війні на Сході України; березень присвятять популярному українському кіно; у квітні відзначатимуться 30-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС; у травні показуватимуть нове й експериментальне українське кіно, а у червні – документальні фільми про права людини.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла організатор фестивалю Іванна Плахотнюк.

"Фестиваль планується із січня по червень як регулярний показ стрічок на українську тематику в Оттаві, Торонто, Монреалі та Кінгстоні. Фільми демонструватимуться раз на тиждень або раз на кілька тижнів", - сказала Плахотнюк.

Зібрані під час кінопоказів кошти підуть на допомогу у протезуванні поранених воїнів АТО, їх психологічну реабілітацію та підтримку українського кіновиробництва.

Зараз ви читаєте новину «В Канаді півроку триватиме український кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі