середа, 14 листопада 2012 10:29

В іспанському театрі замість квитків продають моркву

В іспанському театрі замість квитків продають моркву
Фото: lavanguardia.com

Один з театрів в Каталонії продає моркву в білетних касах.

Таким чином театр протестує проти підвищення ПДВ у сфері культури. Іспанські творчі люди не втомлюються застерігати, що підвищення ПДВ до 21%, яке почали заради збільшення доходів бюджету, просто вб'є культуру. Адже квитки в театр, наприклад, неминуче дорожчають, а платоспроможність населення і так невисока.

Театр в Бескано (провінція Жирона) і трупа PocaCosa Teatro знайшли своє рішення. На спектаклі впускають по пред'явленні морквини, якою торгують у касі.

"Нам подобається образ, який за цим стоїть: селянин манить за собою ослика морквиною. В даному випадку ослик - ПДВ в 21%, селянин - театральний світ, палиця - новий податок, а морквина - ПДВ в 4%, якого ми домагаємося", - сказав режисер і програмний директор театру Кім Марсі.

Ініціатива увінчалася успіхом: ідею підтримав навіть мер Бескано. В перший же день акції усі 350 місць в залі були заповнені, а на дверях каси театрали повісили табличку: "Морква скінчилася".

Зараз ви читаєте новину «В іспанському театрі замість квитків продають моркву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі