середа, 25 липня 2012 18:10

У фільмі Вуді Аллена Панелопа Крус зіграла елітну повію
8

Фото: Фото: planeta-kino.com.ua

Прем'єра в Україні нового фільму американського режисера Вуді Аллена "Римські канікули" відбудеться 26 липня. Це історія ще одного європейського міста. Раніше на екрани вийшли фільми "Вікі. Крістіна. Барселона" та "Північ у Парижі".

Спочатку Вуді Аллен хотів назвати кіно "Боп Декамерон". Таким чином, відсилаючи глядача до збірки міських новел Джованні Боккаччо. У ній молоді міщани розповідали історії, які траплялися з італійцями. Вони не ідеалізували своїх героїв. Історії відображали реальність життя міської громади 14 століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенелопа Крус не стала роздягатися заради тварин

У Римських канікулах паралельно розвивається чотири сюжетні лінії. Їх герої потрапляють у незвичні для них ситуації. Під дією атмосфери міста, його романтики і легкості вони дозволяють обставинам впливати на власну поведінку. Несподівано для себе герої поводяться інакше, ніж завжди, проявляють не притаманні їм раніше риси. Можливо, нещодавно вони не зізнавалися собі у тому, що мріяли про такі пригоди.

У фільмі режисер зібрав велику кількість відомих акторів. Пенелопа Крус зіграла елітну повію, Джесі Айзенберг у стрічці закохується у кращу подругу своєї дівчини, Роберто Беніньї одного ранку прокидається знаменитим. У стрічці також зіграли Орнелла Мутті, Алек Болдуїн та Еллен Пейдж.

На думку резидента No Name Club на FILM UA Андрія Алфьорова, актори погоджуються на ролі у стрічках Аллена не через гонорари, а для задоволення. "Вони у його фільмах статисти, бо нема з них когось головного у стрічці. Актори погоджуються із таким статусом", - розповідає кінокритик.

У "Римських канікулах" режисер виконав одну з ролей. "Він завжди грає самого себе. Це велика цінність, яку він дарує сучасній культурі", - зазначає Алфьоров.

Його партнеркою у фільмі була Джуді Девіс, яка разом із ним зіграла у стрічці "Чоловіки і дружини". Герой Аллена в Італії відкриває талант оперного співака у своєму майбутньому тесті. Але чоловік ніколи не співав на публіці, лише у душі. Так співаку й доводиться виступати, співати миючись. Вуді Аллен, наче жартує над авангардним мистецтвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишні груди Пенелопи Крус вразили репортерів "Оскара"

У цьому епізоді піддається сумніву стереотипна межа між публічним і особистим. Так само й герой Беніньї, працюючи простим клерком, не відрізняючись оригінальністю, стає знаменитістю. Журналісти запитують у нього, що він їсть на сніданок, якою рукою розчісує волосся. Телекореспондент створює справжню сенсацію, показавши чоловіка у ванні під час гоління. Стрічка іронічна і сповнена романтики. Кадри архітектури Риму, його маленьких вуличок, натовпів людей на загальних планах, італійська музика створюють атмосферу спокуси до пригод, нових знайомств і стосунків.

На думку Андрія Алфьорова, це найлегша стрічка Вуді Аллена. "Не тому, що вона пуста. Тут присутня специфічна інтонація, наповнення повітрям, чого не бачив у інших фільмах".

Зараз ви читаєте новину «У фільмі Вуді Аллена Панелопа Крус зіграла елітну повію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі