Ексклюзиви
середа, 23 червня 2010 21:22

У Європі відкрився найбільший рок-фестиваль (ФОТО)
8

Фото: Reuters

В Англії стартував найбільший в Європі фестиваль рок-музики Гластонбері (Glastonbury), який відзначає цього року 40-річний ювілей.

У цьогорічному фестивалі, який неодноразово критикували за страшенний бруд, величезні черги в туалети та високі ціни на квитки (до $ 300), беруть участь десятки відомих колективів і солістів.

Цього року на фестивалі, який триватиме до 27 червня, чекають на 150 тисяч глядачів. Хедлайнерами опен-ейру стануть рок-тріо Muse і соул-співак Стіві Уандер.

Від участі у фестивалі відмовилася ірландська група U2 через те, що в травні вокаліст колективу Боно переніс операцію на хребті, і реабілітація 50-річного музиканта триватиме не менше двох місяців. Замість U2 на Гластонбері виступить віртуальний проект Деймона Албарна Gorillaz.

Серед учасників цьогорічного фестивалю також Scissor Sisters, Шакіра, Faithless, Pet Shop Boys та інші.

Засновником фестивалю був фермер Майкл Івіс, на території його ферми й відбувається Ґластонбері. Захід з перших років свого існування здобув репутацію "британського Вудстока" і традиційно вважається однією з найважливіших музичних подій Європи.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У Європі відкрився найбільший рок-фестиваль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі