Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2014 01:45

Спецтема: Президентські перегони-2014

"В чоколяді точно не будемо. Скорше в рослинному жирі" - як митці обирали президента
11

видавець Iван Малкович з сином поетом Тарасом Малковичем
Ольга Сумська з чоловiком
письменник Андрiй Кокотюха
Кокотюха голосував уперше в життi
поетеса Iрина Вiкирчак голосувала у Варшавi

Разом із політиками у багатогодинних чергах на виборчих дільницях вистояли й українські митці. Gazeta.ua зробив підбірку найцікавіших звітів у соцмережах, як діячі культури ходили на вибори.

Святослав Вакарчук, лідер гурту "Океан Ельзи"

"Стоїмо на дільниці в черзі. Вже 30 хв. Тільки середина. Чого тільки не витерпить український народ заради майбутнього:) Ніде так не відчуваєш єднання зі своїми співвітчизниками, як в черзі на виборчій дільниці. По-справжньому!"

Загалом музикант простояв 2 години у черзі.

Андрій Кокотюха, письменник

"Уперше в житті (мені 43,6) взяв участь у виборах Президента України. Витрачено 1 година 15 хвилин. Людина біля мене - незнайомець. Таких у нас на районі сьогодні багато."

Сашко Положинський, лідер гурту "Тартак"

"Деякі спостереження та висновки.
1. В черзі на голосування було чутно багато української мови. Центр Києва, поміж іншим. Приємно.
2. Бачив у черзі багато молоді, яка візуально могла би здатися зовсім аполітичною та інертною. Також, що дуже приємно, багато молодих людей працює на дільниці. Надихає.
3. Нам усім ще вчитися і вчитися організовувати та організовуватися - на всіх рівнях.
4. Час розробляти і впроваджувати електронну систему голосування. В перспективі її можна було б використовувати й для всеукраїнських опитувань та референдумів - хоч по кожному важливому для держави та народу питанню.
5. Ті, хто відклав голосування на кінець дня, поїхавши на відпочинок за місто, повівся доволі безвідповідально, але я дуже сподіваюся, що й такі громадяни встигнуть проголосувати. Все ж таки, це краще, ніж просто забити.

Олександр Ройтбурд, художник

"Какие коварные фашысты в Украине! Маскируются гады. Вот Рабинович набрал больше чем Ярош с Тягнибоком вместе взятые, шоб никто не догадался, какой в Украине разгул национализма."

Ларіса Венедіктова, хореограф

"Проголосовала на референдуме за независимость Украины. Фамилии и названия в бюллетенях - это конечно лажа."

Андрій Бондар, письменник

"– Ну, як, уже проголосували?
– А я на выборы не хожу, – каже місцевий торговець овочами-фруктами Ґія, в народі – Юра.
– А це чому?
– Потому что они все там купленные.
– ???
– Один нормальный политик – Тигипко. Умный, образованный...
– Дуже добре, що ви не ходите на вибори, Юро.

Сміємось разом. Бо ми мирні люди і сьогодні особливий день. Тільки коли Юра-Ґія наступного разу щось скаже в розмові погане про Україну, я йому згадаю цей день і цей наш безтурботний сміх."

Іван Семесюк, художник

"Бачу, мої враження аналогічні вашим. На Позняках, де маю щастя бути прописаним, але не мешкати, натовп на дільницю був величезним. Багацько людей у вишиванках, просто Обжинки якісь. Політичні Обжинки.

Ще була втішна технічна особливість - через величезні черги і задуху, "бабушкі", ці посланці диявола в божому світі, розвертали оглоблі так і не проголосувавши. Тому, напевно, йобана Тігіпка й перетворилася сьогодні на холодний політичний труп.

А ще казали, що в нас на районі, на каналі, під зливою стояв мужик з парасолькою і весело дрочив писюна. Святковий день, однозначно."

Артем Захарченко,поет

"Моя виборча дільниця
Розташована на вул. Ярополка Окаянного
У школі ім. Юрася Хмельницького,
В актовій залі з шторами драними.

Член комісії пан Енгельгардт
Усміхається і дає мені бюлетень.
Одразу хочеться повернути його назад:
Там лиш два кандидати: Іскра та Кочубей.

Кабінки з фіранками для голосування -
Ніби кабінки для фізпроцедур
У задрипаній совковій лікарні.
Виходжу до урни, тримаючись за дупу,
Під натхненне напутнє слово
Віктора Андрійовича Ющенка."

Святослав Пащук, художник

"За правого Кшатрія!" - підписав митець фото бюлетеню, де поставив хрестик навпроти прізвища Дмитро Ярош.

Оксана Забужко, письменниця

"Українці найкращі! Сьогодні в усій Європі (за результатами всіх виборів) українці - найкращі! 4 години в черзі на дільницю (родичка, Київ, Солом'янський район) - це практично також Майдан... неявний.

Ну, що... з п'ятим президентом нас усіх! (Для віровизнавців путінської "секти політтехнологій": передивіться моє інтерв'ю Громадському від 3 лютого - і зрозумієте, чому виграли Порошенко і Кличко... все насправді дуже просто - проголосували за тих, хто СПРАВДІ, чесно - не хотів кровопролиття. От і весь вам "біном Ньютона"...

А цього за гроші не купиш. Не здуриш, і не удаси. Головне тепер - щоб самі переможці не забули, ЧОМУ за них проголосували)."

Максим Прасолов, видавець

"На 20 участках в Киеве наблюдатели по закрытию зафиксировали рекордную явку избирателей от 80 до 90%. Некоторые участки, как наш 220-й еще работают до последнего гостя."

Ірина Вікирчак, поетеса

"Проголосувала у Варшаві, новий досвід - робити то поза Україною. Було гарно, добре зорганізовано, під українську музику, з уважними волонтерами на кожному кроці... Дай Боже нам усім непомильної інтуїції."

Каша Сальцова, лідерка гурту "Крихітка"

"На моїй дільниці черги на півтори години,тому збираюсь, як на пікнік (або як американці під магазином apple у перший день продажу айфону)"

Юрій Винничук, письменник

"Нє, та я радий. Але в чоколяді ми точно не будемо. Скорше в рослинному жирі, глюкозному сиропі, ароматизаторах, замінниках і фарбниках, з яких рошенівські цукерки і складаються. Задля справедливості, то усі українські цукерки - чиста хімія. Не знаю, як хто, а я їх не вживаю.

Тепер треба добитися, аби президент, який досі нам втюхував увесь той хімсмак, тобто ненатуральний продукт, сам став натуральним, не брехливим, без ароматизаторів і замінників.

Тому першим рішенням, яке він стимулює у парламенті після звільнення чи ампутації Донбасу, має бути: заборона вживати в кондитерських виробах канцерогенні рослинні жири і глукозний сироп."

Зараз ви читаєте новину «"В чоколяді точно не будемо. Скорше в рослинному жирі" - як митці обирали президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі