середа, 22 лютого 2012 11:28

В Британії вручили найвищу музичну нагороду
18

Фото: Фото: dose.ca

Співачка Адель та молодий англійський виконавець Ед Ширан стали тріумфаторами головної британської музичної премії BRIT Awards, отримавши на церемонії у вівторок по дві нагороди, включаючи "Кращу співачку" та "Кращого співака".

Рудоволосий Ширан, якому кілька днів тому виповнився 21 рік, отримав нагороду не лише як найкращий британський сольний виконавець, але і як "Британський прорив року". Артист виступає з 2009 року, але комерційний успіх до нього прийшов лише кілька місяців тому.

Після недавнього колосального успіху на американській "Греммі", Адель отримала й британську нагороду за "Кращу сольну британську виконавицю" та "Кращий альбом" ("21").

Лаври іноземної співачки рокувже вдруге поспіль дістались Ріанні, а кращим іноземним співаком був визнаний Бруно Марс, гавайський виконавець. Іноземною групою року були названі ветерани рок-музики, американці Foo Fighters, міжнародним проривом - співачка зі Штатів Лана Дель Рей, яку британські ЗМІ називають улюбленою виконавицею британського прем'єр-міністра.

Британською групою року стали знамениті рокери Coldplay. Вони ж музично-лазерним шоу відкривали вечір в лондонському залі O2 Arena.

Кульмінацією шоу стало вручення премії "За особливий внесок у музичне мистецтво" рок-групі Blur. Музиканти зібралися разом на одній сцені вперше за останній час - з 2005 року учасники в основному займалися сольними проектами. Під завісу шоу гурт зіграли 15-хвилинну добірку своїх хітів.

Премії Brit Awards -головна нагорода в британській поп-музиці, вручається з 1977 року. З 1982 року церемонія стала проходити щорічно.

Зараз ви читаєте новину «В Британії вручили найвищу музичну нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі