Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2011 17:02

Юрій Іллєнко мріяв відкрити на своїй дачі кіношколу
26

Фото: Фото: Тарас Подолян

Після смерті режисера Юрія Іллєнка на його дачі у селі Прохорівка Канівського району Черкаської області почали засихати дерева.

Про це розповіла вдова режисера актриса Людмила Єфименко.

"Кажуть, що дерева все розуміють. Це точно. Після смерті Юри на нашій дачі засох персик і яблуня, а шовковиця навпіл розломилася", - сказала вона.

Двоповерховий дачний будинок Юрій Іллєнко звів за кілька років до смерті.

"Юра купив цю ділянку з глиняною хаткою 1974 року. Будуватися почав 1997 року. Тоді в нас на подвір'ї стояла лавка і стіл, де ми обідали. Коли починався дощ, все треба було в хату заносити. Якось сказала Юрі: "Зроби веранду, щоб можна було нормально сидіти, а не бігати". Після він почав будуватися. Робив усе сам. Один раз наймав робітників, щоб перекрити дах", - розповіла Людмила Пилипівна.

На першому поверсі — вітальня, дві спальні кімнати і сауна. На другому Юрій Іллєнко мріяв відкрити кіношколу.

"Неподалік від нашого будинку є будинок відпочинку. Юра планував, що там люди житимуть, а до нас приходитимуть на лекції та кінопокази. Хотів, щоб я викладала акторську майстерність, а він режисуру", - підкреслила жінка.

Біля хати Юрій Іллєнко побудував капличку.

"Зробив це за рік до хвороби. Казав: "Московський патріархат сільську церкву зайняв, я туди не ходитиму. Будемо свята відмічати біля своєї каплички". Спочатку хотів, щоб його поховали на цвинтарі у Прохорівці. Влітку поїхав туди, повернувся і каже: "Мені кладовище не сподобалося, воно таке занедбане. Доведеться мене кремувати і біля каплички прах мій закопати". Ми зробили все так, як він просив", - сказала Людмила Єфименко.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Іллєнко мріяв відкрити на своїй дачі кіношколу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі