понеділок, 11 березня 2013 14:16

Уперше за 1500 років в римському амфітеатрі поставлять виставу

Уперше за 1500 років в римському амфітеатрі поставлять виставу
Вигляд Римського Амфітеатру в Лондоні. Фото: AFP

В амфітеатрі часів Римської імперії, руїни якого були виявлені в 1980-х роках в Лондоні, вперше за півтора тисячоліття поставлять виставу.

Як повідомляє London Evening Standard, автором постановки стала Софі Річардс, стажерка Художньої галереї Гілдхолл, на території якої знаходяться руїни амфітеатру.

В якості п'єси вона вибрала трагедію Евріпіда "Медея".

Режисер пообіцяла відтворити деталі стародавніх постановок, наприклад, залучити повністю чоловічий акторський склад і хор.

Амфітеатр датується 70 роком нашої ери. Він був побудований після того, як Римська імперія відвоювала більшу частину території Британії у кельтських племен. Амфітеатр вміщав близько п'яти тисяч чоловік і служив ареною для виступів і гладіаторських боїв. У IV столітті римляни залишили острів, і амфітеатр простояв покинутим до XII століття, коли біля його руїн була побудована міська ратуша Гілдхолл.

У 1886 році на місці амфітеатру звели Художню галерею Гілдхолл. У 1941 році в результаті німецького бомбардування вона була зруйнована. Під час реконструкції будівлі в 1988 році археологи виявили руїни амфітеатру. Частина руїн було вирішено включити в архітектуру галереї.

Амфітеатр можна відвідати, спустившись на підземні поверхи будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Уперше за 1500 років в римському амфітеатрі поставлять виставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі