Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2016 17:12

Уперше український музей отримав сертифікат Книги рекордів Гіннеса

Уперше український музей отримав сертифікат Книги рекордів Гіннеса

Київському музею історії туалету вручили сертифікат "Найбільша колекція сувенірних унітазів у світі" від Книги рекордів Гіннеса. Експерти проводили фіксацію рекорду понад півтора року і в результаті підтвердили автентичність усіх експонатів.

Експозиція налічує понад 500 унітазів різних епох і країн. Сувеніри з усього світу на туалетну тематику виготовлені зі срібла, кераміки, фарфору, дерева, металу, пластику й шоколаду. Колекція систематизована за розділами: комікси, попільнички, начиння для ванних кімнат і кухні, туалети-"шпаківні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пастор відкрив музей туалетів

Київський музей історії туалету відкрили 20060-го в Башті №5, що входить до комплексу Нової Печерської фортеці. Його засновниками і власниками колекції є Микола та Марина Богданенки.

"Двадцять років тому ми почали займатися бізнесом. Однією із галузей, де працювали, була сантехніка. Заглиблюючися в роботу, вивчаючи історію справи, зібрали колекцію, що переросла в музей, " – зазначив Микола, засновник музею.

"Один із наших основних напрямків – культурно-просвітницька діяльність серед молоді та дітей, адже наша основна аудиторія – діти. Наш план – створення інтерактивних екскурсій,"- каже власниця музею Марина.

Нагадаємо, дніпровський музей "Шляхами Донбасу" відтепер можна побачити в інтернеті. У цьому допоможе 3D-онлайн тур.

Зараз ви читаєте новину «Уперше український музей отримав сертифікат Книги рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі