понеділок, 07 квітня 2014 15:30

ЮНЕСКО захищатиме кримські цінності

ЮНЕСКО захищатиме кримські цінності

Україна отримала підтримку ЮНЕСКО в питанні захисту її культурних цінностей у зв'язку з анексією Криму. Про це повідомив в.о. міністра культури України Євген Нищук після зустрічі з генеральним секретарем ЮНЕСКО в Парижі, пише Укрінформ.

"Я зустрівся з (генсеком ЮНЕСКО) Іриною Боковою, яка з розумінням поставилася до стурбованості українського уряду щодо захисту культурних цінностей та пам'яток у Криму. Ми також отримали її підтримку у відповідності з мандатом ЮНЕСКО в частині прийняття нею резолюцій щодо захисту українських культурних цінностей та готовності до посередництва цієї організації у вирішенні проблемних питань між Україною і Російською Федерацією", - сказав Нищук.

Він додав, що Бокова 22-23 квітня приїде в Київ для обговорення питань захисту в Україні пам'ятників всесвітньої спадщини. Нагадаємо, Мінкульт обіцяв зберегти експонати раритетів у заповіднику "Херсонес Таврійський", тому звернувся за допомогою до ЮНЕСКО.

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО захищатиме кримські цінності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі