Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2010 12:55

Українському глядачеві покажуть фільм про життя Толстого

Українському глядачеві покажуть фільм про життя Толстого

Поки фільми конкурсної програми II Київського Міжнародного кінофестивалю ще проходять відбір, позаконкурсна програма затверджена практично повністю. Українського глядача познайомлять з володарями численних кінопремій, зокрема мюзиклом "Дев'ять", драмою "Тужся" і фільмом про життя Льва Толстого "Остання неділя".

Родзинкою позаконкурсної програми стане мюзикл "Дев'ять" Роба Маршалла. Окрім сонму зірок Голлівуду (Ніколь Кідман, Пенелопа Крус, Марійон Котійяр, Кейт Хадсон, Джуді Денч, Софі Лорен) в компанії з двократним володарем "Оскара" Деніелом Дей-Льюісом, картина може похизуватись цілою низкою нагород і номінацій головних світових кінофорумів. Не менший інтерес викличе тріумфатор "Оскара", "Золотого глобуса" і "Санденса" - драма "Тужся" Лі Деніелса.

Спільна робота Німеччини, Росії та Великої Британії - фільм "Остання неділя" Майкла Хоффмана розповідає про останній період життя письменника Льва Толстого. Зоряний склад картини включає номінантів "Оскара" і "Золотого глобуса" Хелен Міррен та Крістофера Палмера.

Франція на кінофестивалі буде представлена картиною "Обличчя" ("Візаж") призера Венеціанського, Каннського та Берлінського кінофестивалів Цай Мінь-Ляня, а також останнім фільмом відомого сценариста і режисера Клер Дені "Білий матеріал", головні ролі в якому виконали Ізабель Юппер і Крістофер Ламберт.

Також в позаконкурсній програмі КМКФ на глядачів чекає володар "Золотого лева" - фільм "Ліван" Самуеля Маоза і німецько-франко-австрійська картина "Лурд" Джесіки Хауснер, котра зібрала цілу низку нагород, включаючи ФІПРЕССІ Венеціанського кінофестивалю.

Крім того, київські глядачі дістануть можливість познайомитися з документальними кінороботами, серед яких історія про індустрію виробництва дітей в еру глобалізації "Ребенок Google" і володар "Оскара" в номінації "Кращий документальний фільм", а також Гран-прі і Призу глядацьких симпатій "Санденса 2009" - "Бухта" Луі Псіхойоса, що розповідає про полювання на дельфінів.

Київський Міжнародний кінофестиваль пройде удруге з 25 травня по 1 червня 2010 року. За задумом організаторів, КМКФ покликаний стати центральним кінофорумом світових і національних кінопрем'єр в Україні.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Українському глядачеві покажуть фільм про життя Толстого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі