середа, 05 вересня 2012 15:18

Український письменник виступив на захист білоруського політв'язня

Український письменник виступив на захист білоруського політв'язня
Фото: youtube.com

Український письменник Олександр Ірванець виступив  з відеозверненням на підтримку білоруського політв'язня, лідера опозиційної організації "Молодий фронт" Дмитра Дашкевича, якому суд у Білорусі додав іще рік ув'язнення.

Відеозвернення зроблене в межах інформаційної кампанії на підтримку білоруських політв'язнів, що її проводить в Україні міжнародна організація "Центр "Співпраця без кордонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська література має жіноче обличчя. У ній ні чорта не заробиш

28 серпня розпочався новий кримінальний процес проти лідера "Молодого фронту" Дмитра Дашкевича. Його звинувачують у непокорі адміністрації виправної установи. Політв'язню  додали ще рік в'язниці.

Дашкевич знаходиться у в'язниці з грудня 2010 року. У березні 2011-го року його засудили на два роки позбавлення волі колонії загального режиму, нібито, за побиття двох мінчан. Покарання політик відбуває в колонії міста Глибоке.

Для українських глядачів в кінці ролика розміщена адреса, на яку Дмитру Дашкевичу можна написати листа.


Перед цим учасниками кампанії на підтримку білоруських політв'язнів вже стали колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний і депутат Верховної ради України Олесь Доній.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International, яка раніше визнала Дмитра Дашкевича в'язнем сумління, минулого місяця закликала владу Білорусі припинити його залякування.

Зараз ви читаєте новину «Український письменник виступив на захист білоруського політв'язня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі