Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2016 16:13

Український фільм "Зима у вогні" номінували на "Оскар"

Український фільм "Зима у вогні" номінували на "Оскар"

Сьогодні у Каліфорнії американська кіноакадемія обрала п'ять кандидатів, які будуть змагатися за звання найкращого документального фільму цьогорічної премії "Оскар".

Стрічка "Зима у вогні" про протести на Майдані в Києві потрапила до списку головних номінатів. Це означає, що вперше в історії український фільм отримав можливість завоювати найпрестижнішу кінонагороду.

Раніше цей фільм відібрали до короткого списку претендентів на премію "Оскар" у категорії документальних фільмів серед 124, які подалися.

Напередодні режисер фільму Євген Афінеєвський заявив, що очікує номінації, і фільм більш ніж того заслуговує.

Картина створена у копродукції США, Великої Британії та України. Вона розповідає про події на Євромайдані. Раніше "Зима у вогні" вже демонструвалася на Венеційському кінофестивалі та отримала перше місце на кінофорумі у Торонто.

Церемонія вручення "Оскара" відбудеться 28 лютого у Лос-Анжелесі.

Нагадаємо, що через бюрократичний скандал, Україна не встигла подати заявку щодо участі в "Оскарі" у категорії "найкращий фільм іноземною мовою".

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Зима у вогні" номінували на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі