середа, 22 липня 2020 11:32

Український фільм потрапив до конкурсної програми Венеційського кінофестивалю

Автор: facebook.com
  "Погані дороги" - режисерський дебют сценаристки і драматургині Наталії Ворожбит. В основі сюжету - реальні історії людей на лінії розмежу­вання. Світова прем'єра відбудеться на 77-му Венеційському кінофестивалі
"Погані дороги" - режисерський дебют сценаристки і драматургині Наталії Ворожбит. В основі сюжету - реальні історії людей на лінії розмежу­вання. Світова прем'єра відбудеться на 77-му Венеційському кінофестивалі

Дебютний фільм режисерки Наталії Ворожбит "Погані дороги" візьме участь у конкурсній програмі "Тиждень критики" 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. Відбудеться в Італії з 2 до 12 вересня.

Стрічка складається з чотирьох історій про жителів Донбасу та українських військових. Життя героїв минає по обидві сторони лінії розмежування. Новели об'єднані темою доріг.

"Погані дороги" - це екранізація однойменної п'єси Наталії Ворожбит. Заснована на документальних історіях, записаних у прифронтовій зоні на Донбасі. Там драматургиня збирала матеріали для сценарію фільму "Кіборги". Уперше п'єсу поставили в Лондонському театрі Royal Court 2017 року.

"Це новели про людей, травмованих війною. Авторська рефлексія на десятки інтерв'ю і свідчень людей, зібраних мною в регіоні військового конфлікту, - каже Ворожбит. - Я взяла цілком реальні ситуації, в яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як найкращі, так і найгірші якості. Участь у Венеційському кінофестивалі для мене – величезний стимул продовжувати знімати кіно, адже до цього моменту я сумнівалася, а чи не запізно взялася за режисуру".

Зйомки проходили восени 2019-го. Стрічку створено за підтримки Українського культурного фонду, який виділив на неї 11 млн грн.

Українська прем'єра фільму очікується наступного року. Кіно випустить компанія Arthouse Traffic.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рай — це кімнатка під дахом. З килимком і кріслом"

Конкурсна програма "Тиждень критики" - це незалежна паралельна програма Венеційського кінофестивалю, яка проводиться Національною спілкою італійських кінокритиків у 35-й раз. Цьогоріч до конкурсу ввійшли дев'ять дебютних картин із різних країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм потрапив до конкурсної програми Венеційського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі