середа, 01 серпня 2018 10:57

Український фільм отримав нагороду престижного кінофестивалю

Український фільм отримав нагороду престижного кінофестивалю
Режисер стрічки Станіслав Цехмістренко отримав нагороду Мадридського кінофестивалю. Фото: "Інтерньюз-Україна"

Український документальний фільм "Межа очікування" отримав нагороду в категорії "Найкращий режисер документального фільму іноземною мовою" на VII Мадридському міжнародному кінофестивалі.
Фільм розповідає про дві реальні історії захисників України: про братів зниклих безвісти на Донбасі, які були в складі батальйону "Айдар", та про викраденого напередодні анексії Криму активіста Євромайдану, звільненого у результаті обміну. Про це повідомляє громадська організація "Інтерньюз-Україна", в рамках проекту якої був знятий цей фільм.

"Ми показали лише малу частину того болю, з яким зіткнулися тисячі матерів, батьків і дітей у результаті російської агресії в Україні. Щиро дякую всій команді, яка працювала над фільмом", – прокоментував перемогу на кінофестивалі режисер стрічки Станіслав Цехмістренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали переможців Одеського кінофестивалю

Завдяки показам у Мадриді про проблему зниклих безвісти дізналися сотні глядачів за кордоном, які розділили з українцями біль від втрати близьких.
"Мало що в житті справило на мене настільки сильний ефект, як цей фільм. Дуже сильна робота режисера, якому небайдужа проблема фільму. Після перегляду я був дуже розчулений", – описав свої враження від стрічки учасник кінофестивалю Джейсон Макмерті, доцент університету Елона, режисер з Голівуду.
Прем'єрний показ фільму "Межа очікування" відбувся в Києві восени 2017 року.
Фільм можна переглянути на YouTube.

Українсько-ізраїльський фільм NO-ONE отримав призи на міжнародному кінофестивалі у Відні Vienna Independent Film Festival 2018.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм отримав нагороду престижного кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі