Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 12:25

Український чоловічий хор змусив канадців плакати

Український чоловічий хор змусив канадців плакати
Хор "Гуслі" Фото:ukrmusic.org

Український чоловічий хор "Гуслі" влаштував шоу перед матчем регулярного чемпіонату Національної хокейної ліги. Наші співвітчизники виконали гімни Канади та США. Таким чином дали старт поєдинку між командами "Вінніпег Джетс" і "Міннесота Уайлд".

Зустріч відбулася в канадському спортивному комплексі MTS Centre, який вміщує понад 16 тис. глядачів. Український хор обидва гімни виконав акапельно. Хокейні вболівальники влаштували колективу овацію стоячи. Дехто з хокеїстів і вболівальників не стримав сльози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ці українці своїми піснями одразу поставили нас на місце"

"Гуслі" виступали на фестивалях, громадських заходах і концертах. Видано 8 альбомів із записами пісень у виконанні хору. Про історію колективу зняли відеофільм.

Хор "Гуслі" організували 1969 року Володимир Зуляк і випускники коледжу Святого Володимира в канадському місті Робліні. Хор переважно співав під час літургій в українських католицьких парафіях Вінніпеґа і Манітоби. 1975 року до нього приєдналася танцювальна група і утворили хоровий колектив "Гуслі".

Вільнюський хор Bel Canto заспівав українську пісню "Щедрик" на підтримку українського Євромайдану

Зараз ви читаєте новину «Український чоловічий хор змусив канадців плакати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі