вівторок, 11 квітня 2017 21:46

Українські зірки підтримають вуличних музикантів

Українські зірки підтримають вуличних музикантів
День вуличної музики цього року відбудеться вчетверте Фото: YouTube

День вуличної музики цього року відбудеться вчетверте. Це – наймасштабніший міжнародний музичний волонтерський проект.

В третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів і напрямків виходять на вулиці свого міста й починають грати на інструментах. Вперше такий музичний флеш-моб був придуманий в 2007 році в Литві, а за наступні 11 років до неї приєдналися Україна, Латвія, Росія, Грузія, Вірменія, Ірландія, Бельгія, Португалія та інші країни.

"Дуже круто бути частиною великою музичної павутини. Раз на кілька днів мені пише нове місто, що хоче долучитися до всеукраїнської музичної родини. Київ заряджає інші міста. Ми вигадуємо щось нове і більшість міст вдало наслідує приклад столиці. Цього року київська команда День Вуличної Музики планує реалізувати свій задум, щодо власної краудфандингової платформи. Благодійники, які підтримуватимуть фестиваль, зможуть отримати за свої пожертви класні подарунки. Починаючи від сувенірної продукції День Вуличної Музики і закінчуючи ексклюзивами від відомих музикантів. Будуть подарунки від ONUKA, Івана Дорна, Святослава Вакарчука та Ірени Карпи. Здебільшого всі сюрпризи будуть музичними. Але будуть і подарунки для справжніх поціновувачів - персональні речі музикантів або можливість сходити з ними на каву", каже організатор заходу Олеся Корженевська.

У минулому році тільки в Києві на День Вуличної Музики протягом одного дня грало більше 600 музикантів. У 2017 році участь у святі 20 травня вже підтвердило 30 міст. Більшість з них готує цей фестиваль не вперше. Але є і новачки – Нововолинськ, Суми, Канів, Кам'янське, Кропивницький та ін. В Одесі постійні організатори досі не знайдені. Тому проведення свята в місті під питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концертах Epolets дівчат кличуть заміж

У Києві День Вуличної Музики триватиме 20 травня з 12:00 до 22:00 одночасно на 9 локаціях:

- Пейзажна алея

-Love Music – в парковій зоні під Пейзажною алеєю біля статуї закоханих;

-Музичний Променад – вдовж всієї Пейзажної алеї;

-Локація від Music Hub під Національним Музеєм Історії України;

-Молодіжна локація розташується на Поштовій площі біля Річкового вокзалу;

-Локація від ресторану ПРАГА на ВДНГ;

-Дитяча Локація від фолк-студії "Правиця" в Сквері Небесної Сотні за підтримки ГО "Місто-Сад".

-Електронна локація від Keller Bar

-Old Fashioned Radio Jazz Stage на Воздвиженській, 32

Після введення квоти на українську музику в радіоефірах до авторів вишикувались черги виконавців. Ринок української пісні сильно активізувався. Виникла нестача авторів вітчизняної музики.

Зараз ви читаєте новину «Українські зірки підтримають вуличних музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі