понеділок, 12 вересня 2011 18:22

Українські письменники за добу написали книжку

 

За добу українські письменники створили електрону книгу "Як вони провели літо". До неї увійшли короткі прозові твори і вірші 24 авторів, серед яких Ірена Карпа, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха, Анатолій Дністровий.

Видання створювали з нуля. Тож в першу чергу визначилися з темою майбутньої книги. Її обговорювали зо півгодини. Андрій Кокотюха запропонував писати про секс, алкоголь і рок-н-рол, Анна Малігон про інтернет-кохання, а Максим Кідрук про подорожі. Врешті зупинилися на темі літа.

"Це універсальна тема і втілити її найпростіше. Адже писати можна про будь-що, головне до цього якось приплести літо. Можна було просто зазначити, що історія трапилася влітку та й по всьому", - пояснює Антон Санченко.

Письменники працювали в одній кімнаті за розставленими в кілька рядів столами. Першим свій текст закінчив Анатолій Дністровий. Написав новелу на три сторінки "Макарони з сіропом". У ній йдеться про чоловіка, котрий вбив свою останню коханку і закопав труп на Трухановому острові. А Ірена Карпа, яка писала з дому, надіслала розповідь про гомосексуальні пари, котрі в Іспанії можуть вільно виховувати дітей. Останній текст редакторам здали близько десятої вечора. Тоді в роботу активно включилися редактори, ілюстратори та верстальники. Працювали всю ніч. З ними в офісі лишилися молоді письменники, більш відомі автори розійшлися домівками.

Книжку можна безкоштовно завантажити в Інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Українські письменники за добу написали книжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі