Ексклюзиви
понеділок, 27 січня 2020 09:10

Українська піаністка отримала "Греммі"

Українська піаністка отримала "Греммі"
Українка Надія Шпаченко отримала "Греммі". Фото - liroom.com.ua

У Лос-Анджелесі відбулася 62 церемонія нагородження "Греммі". Музичну премію у номінації "Класична музика" отримала українська піаністка Надія Шпаченко.

Уродженка України отримала нагороду в номінації "Кращий збірник класичної музики" з альбомом The Poetry Of Place, який записала разом із Джоеном Пірсом Мартіном, Ніком Террі та Корі Хіллз.

Ця номінація на "Греммі" стала для професорки музики в Каліфорнійському державному політехнічному університеті в Помоні вже третьою за рахунком. Піаністка претендувала на нагороду за свій дебютний альбом Woman at the New Piano (номінувався в аналогічній категорії).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили переможців музичної премії "Греммі-2020"

Також Шпаченко на 62- й церемонії нагородження "Греммі" була заявлена відразу в двох номінаціях - "Кращий збірник" і "Продюсер року в класичній музиці" за альбом The Poetry Of Places.

Надія Шпаченко прожила в Україні до 1991 року, потім на 3 роки поїхала до Ізраїлю, після чого - у Штати, куди вирушила, щоб отримати ступінь бакалавра класичної музики в Кембриджі. Вона почала навчатися грі на фортепіано, коли їй було всього 5 років. І вже до 13 років отримала визнання як піаністка і композитор, виступивши з симфонічним оркестром Харківської філармонії і посівши 2 місце у Всеукраїнському конкурсі юних композиторів.

На своїх концертах Шпаченко любить імпровізувати. Вона виконує твори не тільки за роялем, але грає також і на іграшкових фортепіано, клавесині й на перкусії. Її концерти супроводжуються декламацією, грою на синтезаторі, а також мультимедійними матеріалами.

"Греммі" - музична премія, що вручається щорічно американською Національною академією мистецтва і науки звукозапису (NARAS). Нагорода присуджується за результатами голосування активних членів академії.

Зараз ви читаєте новину «Українська піаністка отримала "Греммі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі