середа, 14 серпня 2019 12:29

Українська автокефальна православна церква припинила існування

Українська автокефальна православна церква припинила існування
Ліквідовану УАПЦ приєднали до Київської митрополії Української православної церкви Фото: https://korupciya.com

Українська автокефальна православна церква (УАПЦ) припинила своє існування і тепер входить до Київської митрополії Української православної церкви (Православної церкви України).

Про процес приєднання УАПЦ до іншої релігійної організації йдеться у повідомленні, опублікованому на сторінках парламентської газети "Голос України".

"29 липня 2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських об'єднань внесено запис про припинення релігійної організації "Патріархія Української автокефальної православної церкви" шляхом реорганізації, а саме: шляхом приєднання до релігійної організації "Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)", - сказано в ньому.

Строк заявлення вимог кредиторами - до 3 жовтня 2019-го.

Через ліквідацію УАПЦ всі довіреності, видані на її ім'я до 29 липня, відкликані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усе через Філарета: до ПЦУ за липень перейшла одна парафія

15 грудня 2018-го на Об'єднавчому соборі предстоятелем Української помісної православної церкви обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. Томос про автокефалію української церкви члени Синоду Вселенського патріархату підписали у Константинополі 9 січня.

Зараз ви читаєте новину «Українська автокефальна православна церква припинила існування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі