Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2013 11:48

Українки масово палять під час вагітності - дослідження ЮНІСЕФ

Автор: Фото: Закір Закіров
 

Кожна третя жінка в України курить під час вагітності. Такі дані за результатами спеціального дослідження оприлюднив заступник голови представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Руді Лухманн під час підписання Меморандуму про співробітництво з міністерством охорони здоров'я АРК в Сімферополі.

За його словами, 33% вагітних українок зловживають тютюном. На півдні країни ситуація посилюється тим, що тільки 12% молодих мам годують дітей груддю до 6 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворих вагітних труять небезпечними ліками

"Це дуже-дуже мало. Погіршує ситуацію те, що в Криму тільки 30% майбутніх мам ходять на курси "відповідального батьківства", –– повідомив пан Лухманн.

Заступник головного лікаря Джанкойської районної лікарні Олег Нестеренко зауважив, що кількість кримчанок, які мають погані звички, може бути вищою:

"Відверто кажучи, не уявляю, чому дослідження показало, що третина жінок курять під час вагітності. З власного досвіду можу сказати, що зараз, на жаль, палить майже кожна наша пацієнтка. Це якась епідемія серед жінок. З цім негайно щось треба робити, бо в майбутньому аномалією буде саме здорова дитина, а не хвора".

В ЮНІСЕФ зауважили, що відкриття у грудні минулого року в автономії Перинатального центру є кроком вперед в плані наближення української медицини до європейського рівня, але, зазначив Руді Лухманн, більшість пологів відбуваються у місцевих лікарнях. Тому чиновникам від медицини треба пильніше займатися питаннями профілактики, проводити роз'яснювальну роботу серед молоді.

Зараз ви читаєте новину «Українки масово палять під час вагітності - дослідження ЮНІСЕФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути