Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 17:38

Українка перемогла в альтернативному Євробаченні

Українка перемогла в альтернативному Євробаченні
Пісня української співачки перемогла на конкурсі North Vision Contest. Фото: riyamusic.com.ua

Пісня української співачки RIYA "Полюси" перемогла в Інтернет-версії Євробачення - конкурсі North Vision Contest, який проводиться в YouTube.

Серед 26 фіналістів конкурсу RIYA (справжнє ім'я - Валерія Наливайко) отрмала найбільшу кількість балів від журі (206 балів) та у глядацькому голосуванні (186 балів).

Найвищі бали українці віддали Ірландія, Фінляндія, Казахстан, Мальта, Румунія, Норвегія, Польща, Угорщина, Іспанія, Нідерланди, Словаччина, Чорногорія та інші країни.

"Мені досі не віриться. Це хоч і не телевізійна версія Євробачення, а Інтернет, тим не менш, все по-справжньому: бали, голосування, таблиці. Ця перемога для мене означає, що україномовна пісня реально може бути зрозумілою й улюбленою в світі. Оскільки це альтернативне змагання саме в Інтернеті, тут немає місця політичним рішенням, тут панує винятково музика і вподобання людей. Зараз мої сторінки у соцмережах завалені повідомленнями від закордонних глядачів, які вітають із перемогою", - каже RIYA.

Раніше Валерія Наливайко працювала кореспондентом у Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 100 найпопулярніших пісень 2018-го

У жовтні композиція української групи KAZKA "Плакала" увійшла до першої десятки світового чарту Shazam. Трек посів 9 місце рейтингу. Це перший випадок в історії української музики, коли пісня українською мовою викликала такий резонанс у світі.

Зараз ви читаєте новину «Українка перемогла в альтернативному Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі