вівторок, 29 січня 2013 16:09

Українець намагався провезти з Польщі оригінальну картину Пікассо

Автор: Фото: sbu.gov.ua
  Гравюра Пабло Пікассо "Жінка в кольє"
Гравюра Пабло Пікассо "Жінка в кольє"

Гравюра Пабло Пікассо "Жінка в кольє", вилучена митниками на українсько-польському кордоні 27 січня, виявилася справжньою. Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України (СБУ).

Мистецтвознавча експертиза двох контрабандних картин, засвідчила, що ліногравюра Пабло Пікассо "Жінка в кольє" 1962-го року містить власноручний підпис художника і є 30-тим примірником з 50-ти. Оригінальність ліногравюри підтверджена Сертифікатом мистецького аукціону (ART-AUCTION) у місті Цюриху (Швейцарія).

Роботу Пікассо вилучили українські митники у Волинській області. Громадянин України, слідуючи з Республіки Польща до України через митний пост "Ягодин" намагався вивезти на задньому сидінні автомобіля поліетиленовий пакунок, у якому лежало п'ять картин та одна ліногравюра. З них він задекларував лише чотири, а про інші нібито забув.

Як зазначається на сайті СБУ, проти чоловіка розпочато кримінальне провадження за фактом контрабанди двох картин, які становлять культурну цінність.

Зараз ви читаєте новину «Українець намагався провезти з Польщі оригінальну картину Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі