Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2012 12:35

Українці стали більше подорожувати "безвізовими" країнами

У світі існує більше, ніж вісім десятків країн, які українці можуть відвідати без віз або за дуже спрощеним режимом, коли віза оформлюється по інтернету або в аеропорту.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла директор туристичної компанії "Тревел Салон" Валентина Гембік.

"Останнім часом українські туристи почали більше звертати уваги на безвізові країни. По-перше, не потрібно збирати документи для візи і витрачати час на посольство, а по-друге, для українців багато безвізових країн є досить екзотичними. Зазвичай для подорожі у безвізову країну потрібен лише закордонний паспорт, термін дії якого не закінчиться ще мінімум півроку. Є країни з ліберальним візовим режимом, до яких візу можна придбати в аеропорту (Таїланд, Маврікій) або отримати безкоштовно по інтернету (Мексика). Іноді прикордонникам потрібно пред'явити бронь готелю і достатньо коштів для перебування в країні", - повідомила Гембік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побудували першу в світі канатну дорогу з відкритими кабінками

За її словами, у деяких безвізових країнах немає туристичного ресурсу, тобто пам'яток, місць для оздоровлення. Це, наприклад, Монголія. Туди туристів ніхто не возить. Іноді формально безвізові для нас країни через політичні причини фактично є закритими для туристів. Такими є Північна Корея, Ємен, Бутан. Набагато легше потрапити у візову Грецію, Іспанію, Кіпр, ніж туди. Часто існують додаткові умови для перетину кордону певної країни. Наприклад, для подорожі у Зімбабве, де водоспад Вікторія, потрібно обов'язково робити щеплення від жовтої лихоманки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петербурзький мандрівник проїде на фрібайку від Умані до Коктебелю

"Щоб подорожувати безвізовими країнами, куди не має потужного турпотоку з України, іноді треба заплатити трошки більше. Наприклад, Грузія - дуже цікава країна, де є гірськолижний курорт, Чорне море, відмінна екскурсійна програма. Але, на жаль, туди поки не літають чартерні рейси. Через це мінімальна вартість авіаквитків - від 250 євро з людини в обидва боки, тоді як у Чорногорію завдяки чартерам можна злітати за 160 євро. Через відсутність чартерів немає і "горящих" путівок. Адже так звані "горящі тури" з'являються тоді, коли чартерні авіарейси не заповнюються. Тоді туроператори роблять знижку на квиток, через це тур стає дешевшим", - сказала Гембік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зекономити 3 тисячі на авіаперельотах

За її словами, у деякі цікаві безвізові країни дуже далеко летіти. Наприклад, щоб дістатися до Бразилії, потрібно провести у літаку 20-22 години. Такі країни як Куба, Домінікана, Мексика досить дешеві. Там є пляжі, клуби, і тихі місця для сімейних пар. Тиждень на двох у кращих п'ятизіркових готелях із харчуванням "олл інклюзів" коштує 700 доларів. Але переліт туди коштує щонайменше 1200 доларів. А от екскурсійна програма і сафарі у Кенії, навпаки, коштує набагато дорожче, ніж переліт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці найбільше відпочивають у Туреччині, Росії та Єгипті

"Для відвідування багатьох безвізових країн потрібно знати принаймні англійську мову. Групові тури в центральну і південну Африку, Латинську Америку в основному для англомовних. Звісно, можна замовити індивідуальний тур на рідній мові, але це буде набагато дорожче. Гіди в усіх країнах, куди ми відправляємо туристів, обов'язково мають знають російську мову. Утім, персонал у готелях не завжди російськомовний", - наголосила директор компанії.

Автор: Малюнок: gazeta.ua
 

Зараз ви читаєте новину «Українці стали більше подорожувати "безвізовими" країнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути