Ексклюзиви
понеділок, 05 липня 2021 14:10

Українці повезуть на Каннський кінофестиваль два фільми - про Майдан і Бабин Яр

Дві стрічки від України покажуть цього року на 74-му Міжнародному Каннському кінофестивалі: документальний фільм Сергія Лозниці та історію часів Євромайдану.

Кінофестиваль відбудеться з 6 до 17 липня включно, повідомляє Держкіно.

У конкурсній програмі "Тиждень критики" буде представлений ігровий фільм режисера та сценариста Елі Ґраппа "Ольга", знятий за участі української кінокомпанії Pronto Film.

Автор: usfa.gov.ua
 

За сюжетом, головна героїня, 15-річна гімнастка, розривається між тренуваннями у Швейцарії, де вона готується до чемпіонату Європи й Олімпійських ігор, та Україною, де її мати, журналістка, висвітлює події Євромайдану.

У програмі Спеціальних показів бере участь документальний фільм Сергія Лозниці "Бабин яр. Контекст".

Автор: usfa.gov.ua
 

Проєкт містить 24 епізоди, змонтовані з архівних матеріалів. Фільм розповідає про масові вбивства євреїв в окупованому нацистами Києві у вересні 1941 року й про наслідки цієї трагедії.

Паралельно з фестивальною програмою працюватиме один із найпрестижніших міжнародних кіноринків Marché du Film, на якому Україна в 15-те буде представлена національним павільйоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці завоювали "Каннського лева" за ЛГБТ-прапор над Батьківщиною-матір'ю

Павільйон за підтримки Державного агентства України з питань кіно організовують КМКФ "Молодість", Українська Кіноасоціація, Асоціація кіноіндустрії України, Українська Кіноакадемія, кінокомпанія FILM.UA та інші профільні спілки й продюсерські компанії. На фестиваль і кіноринок у Каннах акредитовано майже 40 українських діячів кіногалузі.

Автор: usfa.gov.ua
 

Важливим акцентом його роботи буде презентація локацій для знімання в Україні. Нещодавно команда Української Кіноасоціації запустила довгоочікуваний онлайн-проєкт – маркетплейс-портал. Це зручний стандартизований онлайн-каталог з інформацією про локації для знімання, переваги й особливості процесу знімання в Україні. Будь-хто з професіоналів галузі може розмістити на сервісі свою локацію, відповідати на запити користувачів і промотувати продакшн-послуги.

На порталі розміщені також нормативно-правові документи, важливі для міжнародної співпраці в галузі виробництва контенту, а також представлені кіноінституції, фестивалі й головні гравці індустрії.

Уже зараз є прецеденти, які посилюють реноме України як перспективного партнера. Торік на замовлення однієї з найбільших світових стрімінгових платформ Netflix у Києві відбувалося знімання ігрового повнометражного фільму "The Last Mercenary" у співпраці з компанією Apple Tree Vision. Зараз у розробці перебувають наступні аналогічні проєкти.

Документальний фільм українського режисера Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст" увійшов до програми 74-го Каннського кінофестивалю.

Фільм створений на основі однойменного документального проєкту, розробленого Лозницею разом із Меморіальним центром Голокосту Бабин Яр.

Зараз ви читаєте новину «Українці повезуть на Каннський кінофестиваль два фільми - про Майдан і Бабин Яр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі