Ексклюзиви
середа, 02 січня 2008 11:38

Україна відзначила 99-у річницю з дня народження Степана Бандери

У вівторок, 1 січня, на Івано-Франківщині відзначили 99-у річницю з дня народження провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на родинному обійсті Бандери у селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області відбулися панахида та урочисте віче з цієї нагоди. На віче прибули ветерани Української Повстанської Армії, народні депутати України, керівники області і Калуського району, лідери політичних партій та громадських організацій, жителі села, які поклали вінки і квіти до пам"ятника "лицареві духу й звитяги".

Промовці називали С.Бандеру "героєм нашої нації, великим сином України", ставили його ім"я в один ряд з такими синами українського народу як Симон Петлюра, Євген Коновалець, Роман Шухевич та сотнями інших героїв, між якими існує найтісніший ідейний зв"язок" та ініціювали у своїх виступах прохання до Президента України присвоїти провідникку ОУН звання Героя України посмертно.

За словами голови Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотія Володимирського, "із сучасного покоління українців, вихованих на прикладах боротьби і життєвого шляху Степана Бандери та його побратимів, з"явиться нарешті провідник, котрий виведе наш народ на дорогу свободи і щастя".

Учасники віча також ознайомилися з новою експозицією із життя Бандери в меморіальному комплексі його імені, а учні Староугринівської загальноосвітньої школи поклали до пам"ятника гірлянду Слави. По закінчені віча відбувся концерт.

Сьогодні вінки і квіти до барельєфа Бандері від громадськості було також покладено на однойменній вулиці в Івано-Франківську. А завтра, 2 січня, в Івано-Франківському Народному домі N1 відбудеться святковий концерт з нагоди 99-річчя від дня народження Бандери.

Довідка УНІАН. Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського повіту в сім"ї священика. Був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським у Мюнхені (Німеччина) 15 жовтня 1959 року. На Івано-Франківщині обласна рада 2008 рік проголосила Роком Степана Бандери, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна відзначила 99-у річницю з дня народження Степана Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі