Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 17:17

Україна посідає останнє місце у Європі з кінопрокату

Україна посідає останнє місце у Європі з кінопрокату
В Україні в кілька разів менше кінотеатрів, ніж в сусідів. Фото facebook

Україна посідає останнє місце у Європі з кінопрокату

Кількість кінотеатрів і відвідуваність фільмів в Україні найнижча в Європі. В нас налічують 380 кінотеатрів, у Німеччині, Франції і Британії - від 3 до 5 тис., у США - 40 тис.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Україна в цьому плані серйозно пасе задніх порівняно з іншими країнами Європи. Зараз активно працюємо з власниками українських прокатів. Якщо вони показуватимуть українські кінофільми - матимуть підтримку як фінансову, так і організаційну від держави. Першими отримуватимуть у прокат нові стрічки. Зараз за підтримки Держкіно створюють 50 повнометражних і мультиплікаційних фільмів. Хоча кілька років тому не було жодного. Єдина вимога - високий рівень контенту, адже глядач піде тільки на якісне кіно", - розказав Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: 8 нових українських кінопрем'єр

Президент Порошенко 20 квітня підписав закон щодо підтримки кіноіндустрії. Право на державне фінансування отримує винятково кінопродукція українською і кримськотатарською мовами.

Зараз ви читаєте новину «Україна посідає останнє місце у Європі з кінопрокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі