Ексклюзиви
пʼятниця, 14 квітня 2017 21:45

8 нових українських кінопрем'єр

8 нових українських кінопрем'єр
Березень почався комедією "Інфоголік" Фото: mamahohotala.ua

Протягом січня-квітня 2017 року на широкі екрани вийшло вісім українських фільмів. Серед них: чотири документальні роботи, один альманах короткометражних стрічок і три ігрові картини.

В січні вийшов документальний фільм про крайні дні оборони донецького аеропорту "Воїни духу" Тетяни Кулаковської та Анна Мартиненко та спортивна драма "Правило бою" Олексій Шапарев. Документальний фільм "Рідні" Віталія Манського вийшов у лютому. Березень почався комедією "Інфоголік" Валентина Шпакова і Владислава Климчука та циклом документальних програм Insiders project. 16 березня в прокат вийшла п'ята збірка короткометражних фільмів "Українська Нова Хвиля. 20/16 + ". Перший український науково-фантастичний трилер "Мислителі" Вінсента Меттеля вийшов у квітні. Крайня на сьогодні картина - документальний фільм про минулорічну переможницю Євробачення "Jamala.ua" Анни Акулевіч. Про це повідомляє cutinsight.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які українські фільми варто подивитися 2017 року

"8 фільмів за третину року - це мало. Але в українській кіноіндустрії вимальовується тенденція - випускати більше фільмів восени. Так що ще є шанси побити торішній рекорд. Можливо, причина в тому, що за своїми меланхолійним і часом депресивним настроєм українське кіно краще римується саме з осінньої атмосферою. Тому і прем'єр більше. Але цьому є й інше більш практичне пояснення: багато творців фільмів хочуть перед прем'єрою провести показ на фестевалях, які проходять не раніше літа", - каже кінокритик Антон Філатов.

У травні планується вихід ще трьох фільмів. 5 травня з'явиться документальний фільм "Американська мрія" Володимира Мула. 17 травня вийде альманах "ОМКФ: Краще коротко". За день - "Чужа молитва" Ахтема Сеітаблаєва.

В 2016 році в кінотеатральний прокат вийшло 30 українських фільмів, що є рекордом.

Зараз ви читаєте новину «8 нових українських кінопрем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі