четвер, 12 грудня 2013 15:32

Український пластиліновий мультфільм показують в 3D
6

Сьогодні в 16-ти містах України стартує прокат другої добірки українських короткометражок "Українська нова хвиля. Романтика". Як і в першу добірку, сюди увійшли роботи молодих українських режисерів. Цього разу відібрали фільми романтичної тематики. Усі вони вже приймали участь в українських фестивалях - Одеському, "Молодість" та "Крок". Усього покажуть сім фільмів. Більшість із них або комедії, або просто ліричні роботи.

Перший фільм в Україні заради якого видали 3D-окуляри була "Дівчина з риб'ячим хвостом" в стерео від режисера Сергія Мельниченка. Ліплена жовта голова, два хвостики, простенька сукня і ззаду риб'ячий синій хвіст. Малеча вважає себе і дивною, і особливою. Зустрічає сірого Залізного Вовка, у якого в животі годинниковий механізм - коліщата та залізні винти. Разом їдуть по мрію Дівчинки. Для цього вона має знайти ключ, що її відкриє.

Анімаційні фільми безперечно достоїнство цієї добірки. "Дівчина з риб'ячим хвостом" - весела, в міру страшна та філософська казка, де кожен епізод витриманий в стилістиці сну. "Шукай двері по собі", - дівча згадує мудрість Залізного Вовка. Малює крейдою на сірій стіні двері для свого зросту і заходить до кімнати без допомоги ключа.

Анімація "Русалка" Олександра Бубнова усього на одну хвилину. "Романтики та лірики там не дуже багато. Вона була зроблена в рамках проекту серіала про пригоди печерного чоловіка і його подружки. Але серіал не склався. Лишилися такі маленькі мультфільми", - пояснює Олександр Бубнов.

"Я зробив кліп на пісню Юрка Юрченка. "Стеляться тумани" увесь викладений галицькими орнаментами. От власне і все..." - коротко представив свій анімаційний кліп і режисер Дмитро Лісенбарт.

Лірична драма "Кисневий голод" Анастасії Максимчук — її дипломна робота. "Ідея прийшла мені", - пояснює оператор фільму. - Я займався на біговій доріжці. І так тренувався довго, що почало не вистачати кисню - так було важко. От фільм і зняли за мотивами саме цього стану". Фільм про стосунки між хлопцем та дівчиною. Хлопець тамує подих і "метафорично" намагається подолати відстань у стосунках. Про любов але з гумором Роман Бровко зняв романтичну комедію "18+". У ній розповідається про 18-річну дівчину, яка хоче розпрощатися зі свєю незайманістю. А все через те, що друзі вважають її "білою вороною". Хоча стрічка трохи задовга, та режисер намагався зробити з неї "молодіжний комедійний фарс".

У своєму фільмі "Не менше 50 кг" Марина Артеменко у жанрі комедії також намагається символічно через вчинки героїні показати як можна змінити своє ставлення до себе та до оточення і стати простішою. "У нас тема сильної жінки. І як знайти баланс між її силою та слабкістю. Намагалися робити це в комедійному ключі" - розповідає Мирослава Хорошун про свою короткометражку "Інь і що з ним робити". За сюжетом чоловік вимогливої та суворої директорки цирку занедужує і героїня змушена шукати допомоги. Але, як виявляється, причина недугу не в хворобі, а в ній самій.

УКРАЇНСЬКА НОВА ХВИЛЯ. ROMANTIQUE from Dovzhenko Centre on Vimeo.

Зараз ви читаєте новину «Український пластиліновий мультфільм показують в 3D». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі