вівторок, 29 жовтня 2013 09:01

Український художник в картинах переосмислює відомі кінодрами
7

У галереї "ЦЕХ", що по вулиці Фрунзе, 69 показують роботи українського митця Миколи Білоуса.

"Мене звати Розетта" - нова серія картин, що стала результатом аналізу фільму бельгійських режисерів братів Дарденн, а саме їхнього четвертого фільму "Розетта". У галереї представлено десятки живописних етюдів на папері та полотен великого формату. Основна тема - це трияда "Смерть Життя Любов".

Сюжет кінострічки доволі простий: живучи зі своєю матір'ю, у якої алкогольна залежність, дівчина робить усе можливе, щоб знайти роботу. Микола Білоус, як постмедійний митець, намагається переосмислити сюжет фільму з точки зору не прямих цитат та відсилань на видатні твори мистецтва. Так, в сцені ранкового вмивання головної героїні, Микола Білоус побачив натяк на скульптуру Дега.

Звертаючись до живописного досвіду Делакруа, художник розглядає колір як елемент композиції. У своїх полотнах Микола Білоус поєднує інверсії кольору, широкі мазки, простоту композиції.

Роботи художника є в міських галереях і приватних колекціях Німеччини, Франції, Італії, Чехії, Бразилії, Австрії, Туреччини, Литви, Латвії, США, Росії та України.

Виставка працюватиме до 7-го грудня. Галерея працює з вівторка по суботу до 20:00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Український художник в картинах переосмислює відомі кінодрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі