понеділок, 01 липня 2019 22:30

Український фільм взяв головну нагороду

Український фільм взяв головну нагороду
"Гуцулка Ксеня" взяла головну нагороду кінофестивалю в Японії. Фото: Viva.ua

Український фільм "Гуцулка Ксеня" режисера Олени Дем'яненко отримав головну нагороду кінофестивалю Mt.FUJI-ATAMI FILM FESTIVAL в Японії.

Фестиваль проходив із 28 червня по 1 липня. Журі розглянуло понад 1200 фільмів, які надсилали з усього світу. У програму ігрового кіно разом з "Гуцулкою Ксенею" відібрали п'ять картин, повідомляє прес-служба Держкіно в Facebook.

"Чудово, що перший з новітньої історії кіно український мюзикл, створений за підтримки держави, отримав міжнародне визнання", - каже голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Гран-прі Atami Film Festival 2019 режисерові Олені Дем'яненко вручила зірка японського кіно Каорі Момої. Як зазначається, над фільмом працювала міжнародна акторська команда: Варвара Лущик - Україна, Максим Лозинський - США, Олів'є Бонжур - Бельгія, Ігор Цишкевич - США, Олег Стефан - Україна, Катерина Молчанова - Україна, фрік-кабаре Dakh Daughters, а також група "ДахаБраха".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стримали сліз - учасниця шоу "Голос. Діти" вразила народною піснею

Фільм був створений за мотивами однойменного твору Ярослава Барнича - основоположника сучасної української оперети, творчість якого тривалий час в Україні була заборонена. За сюжетом з Америки в Ворохту прибуває група американців з важливою місією - знайти наречену для молодого Яро. Батько хлопця залишив заповіт, за яким Яро отримає у спадок мільйон доларів, якщо одружиться на свідомій українці.

Третій фестиваль "Тиждень швейцарського кіно" пройде з 4 до 7 липня у столичному кінотеатрі "Жовтень". Покажуть 4 фільми 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм взяв головну нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі