понеділок, 26 лютого 2018 12:04

"Удар, як ножем в серце" - правнука Миколи Лисенка виганяють на вулицю

Автор: zn.ua
  Правнук Миколи Лисенка позбувся посади
Правнук Миколи Лисенка позбувся посади

Правнук видатного українського композитора Миколи Лисенка - також Микола Лисенко позбувся посади художнього керівника в Державному естрадно-симфонічному оркестрі України.

З ним не продовжили контракт, пише zn.

"Тепер я офіційно безробітний. Конкурс на посаду художнього керівника оркестру - відбувся, рішення - прийняте. І мене зняли з посади", - зізнається диригент Лисенко.

Лисенко подаватиме до суду. Каже, несправедливість не може залишатися безкарною.

"У грудні проводив генеральну репетицію з Тар'єю Турунен. Ця співачка входить в топ-10 оперних співачок світу. Мене викликали в "кабінет". Заявили, що контракт зі мною не продовжать. Мовляв, деякі оркестранти не задоволені, як я диригую, як працюю. Я відчував себе як у поганому сні. У мене репетиція з четвертою оперною співачкою світу, а тут такі заяви. Сказав: "Схаменіться, давайте іншим разом про це поговоримо", - згадує Лисенко.

Претензії може пред'являти тільки уповноважений орган - художня рада. Або професійна комісія, яка буде компетентна оцінювати роботу диригента, зауважив Лисенко.

"Сама ця ситуація нагадує навіть не зраду, а удар ножем в серце. Знаю, що з боку адміністрації на мене поллються потоки бруду. Зараз мене, батька трьох дітей, заслуженого діяча мистецтв, людину, яка присвятила музичному колективу 20 років свого життя, буквально викинули на вулицю", - додав Микола Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Yuna-2018: стало відомо, кого з музикантів нагородять "за особливі досягнення"

Микола Віталійович Лисенко - український диригент. З 2005 року і до останнього часу був художнім керівником відомого оркестру. Народився в сім'ї хорового диригента Віталія Лисенка. Його прадід - геніальний український композитор Микола Лисенко.

Одна з найвідоміших жінок в рок-музиці, екс-учасниця гурту Nightwish Тар'я Турунен днями виступила в Жовтневому палаці з єдиним сольним концертом у грудні. В останній раз артистка приїжджала в Україну п'ять років тому, цей факт зіграв свою роль, квитки на концерт фінської рок-діви розкупили. У залі був повний аншлаг.

На сцені разом з Тар'єю в цей вечір знаходилося більше сотні людей. Оркестр Kyiv Fantastik Orchestra і Національна капела України "Думка". Диригентом виступив нащадок легендарного композитора - Микола Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «"Удар, як ножем в серце" - правнука Миколи Лисенка виганяють на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі