Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2017 16:06

Учасники Гогольfest заспівали про модні іграшки спінери

Учасники Гогольfest заспівали про модні іграшки спінери

Перший день фестивалю сучасного мистецтва Гогольfest відкрив київський андеґраудний театр-кабаре "Пральня". Програму "ЦеШо" створили з режисером Владом Троїцьким. У ній — українська і європейська поезія, пісні на гостросоціальні теми.
- Заспівали про модні іграшки-вертушки — спінери. Задаємо собі і людям питання щодо нових речей — чи вони цікаві й варті, щоби витрачати на них час. Маємо пісню про проблему спілкування у соціальних мережах, - каже учасниця Маруся Іонова. - Не кажемо, що хтось поганий — просто показуємо, що таке є. Що забагато в інтернеті зависаємо. Говоримо, що навіть кохання стає штучним — і нам вже складніше відрізняти вигадане від реального. Зазвичай слухачам під час пісні дуже смішно, а після неї буває навіть страшно. Кажуть, що певні проблеми на перший погляд їх особисто не стосуються, але думають: "О, то в мого сусіда така біда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Купую помідори і віддаю тим, кому вони потрібні"

Театр "Пральня" існує 2 роки. Створили його п'ятеро випускників театрального університету Карпенка-Карого. Всі за фахом — актори-лялькарі. Грають на музичних інструментах.

- На прем'єрі програми "ЦеШо" у центрі сучасного мистецтва "Дах" випадково виграли в міжнародному конкурсі. Не знали, що це конкурс. Нікуди не подавались. Є група американців, які обирають на рік 2 країни і їздять ними у пошуках учасників. Цього року обрали Україну й Єгипет. Ходять на яскраві події й у незвичні театри. Претенденти не знають, коли прийде така комісія — з п'яти людей. Були у Львові, Одесі, Харкові й Києві. Побували на нашій виставі — і за місяць написали листа, що запрошують нас взяти участь у проекті Center Stage - культурний діалог між країнами. В маленьких і великих містах знайомлять американців з різними культурами світу. Плануємо тепер створювати новий пісенний альбом. Шукатимемо події, актуальні в США. Залежить від того, що відбуватиметься у країні, в світі і нашій душі, - продовжує Маруся Іонова.

Претенденти не знають, коли прийде така комісія з п'яти американців


- У вільний час виступаємо на вулиці в районі київського Подолу і в метро. Плекаємо в собі душу вуличного музиканта-волоцюги. Любимо адреналін. Коли граєш на вулиці — маєш свободу. Здатен впливати на людей. Відчуваємо в собі покликання грати для перехожих на різдвяні свята, день Театру й День Незалежності.

Завжди маємо "бої" з працівниками метрополітену

- На минуле Різдво грали в метро щедрівки, бо на вулиці було холодно. Завжди маємо "бої" з працівниками метрополітену. Чекаємо на реформу, коли в київському метро відведуть місце для музикантів. Кожне Різдво натрапляємо на ту саму чергову по станції. Кажемо, що даруємо людям настрій, вона нічого не може сказати — і кличе поліцію. Приїздять - ми співаємо. Кажуть: "Блін, як ви гарно співаєте!" - і їдуть. Тоді чергова наголошує на тому, що з неї знімуть премію і пропонує нам компенсувати їй 600 гривень. Але Різдво завжди перемагає — поліцейські не хочуть нас проганяти, а іноді й люди заступаються.

Назва театру "Пральня" підкреслює максималістське бачення учасників, які прагнуть очищувати своїм мистецтвом душі, серця людей. А також на поєднання несхожих речей. Об'єднали драматичний театр, театр ляльок, живу музику.

Зараз ви читаєте новину «Учасники Гогольfest заспівали про модні іграшки спінери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі