понеділок, 11 липня 2011 19:45

У Вінниці сплели найбільший вінок в Україні
13

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

У Вінниці сплели найбільший купальський вінок в Україні. Це зафіксували в національній книзі рекордів. Його довжина — 24 метри, вага — 3 тони.

Вінок плели з 7 по 9 липня в парку "Дружби народів" біля Вишеньського озера. Витратили понад 50 тисяч живих квітів: троянд, соняшників, найбільше декоративних та польових ромашок.

"Все трималося на спеціальній конструкції, яку виготовили з металу та дерева. Та складається, тому наступного року знову будемо плести новий вінок, тільки він буде ще більший", - розповіла організатор акції Катерина Бартецька.

В ніч на третій день фестивалю у Вінниці пройшлися сильні зливи. Через це вінок сильно пошкодили дощі. Декоративні ромашки зів'яли.

"Коли його побачила, то перелякалася! Він рельно був страшний! Його поливали водою з озера. Відрами, та нічого не допомагало. Ще й подумала, невже це посміховисько назвуть рекордом. Та знаєте, за кілька годин вінок оновили. Він став таким красивим, пишним. Ну прямо витвір мистецтва!", - каже вінничанка Марина Нікуліна.

Рекордний вінок плели у дні проведення етно-фестивалю "Подільський вінок".

"Прийшли вдень відпочити. Міліціонерів було більше, ніж глядачів. Попід сцену вистроїли батальйон патрульної служби. Дітки, які на байдарках плавали, хотіли пройти до озера, там забетонований берег. І легше спускатися на воду. Їх не пустили. Малим довелося лізти через осоку. То дурня якась! Бо якихось відомих зірок не було, від кого там ту сцену охороняли? Крутили таку агресивну музику, яка ніякого відношення до етно не мала. Навіть мало не пішли гуляти в інше місце.

Та хтось сказав, що вінок будуть на воду спускати. Хотіли подивитися. А виявилося, що ніхто цього робити не збирався. Та завершення фестивалю дуже здивувало. Позитивно! Останні години звучали українські пісні в рок стилі. Було дуже прикольно. А яким салютом закінчили свято! Я такого класного ніколи ще не бачив!", - розповів гість фестивалю Павло Душин.

6 липня до встановлення рекорду у Вінниці плели вінок на Київщині довжиною 304 та діаметром 100 м.

"Але він був тоненький. Лише з польових квітів. Ніякого порівняння з вінницьким не має. Рекордсмен має ширину ободу 2 метри", - зауважила "Книги рекордів України" Наталія Ярмолова.

Після святкування вінок перенесуть до Центрального парку Вінниці. Біля нього поставлять великий стенд, на якому кожен зможе залишити своє бажання.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці сплели найбільший вінок в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі