четвер, 24 січня 2013 22:50

У Тернополі відкрили унікальну виставку портретів
7

Фото: Фото: Олена ДЗІК

36 портретів, написаних у XVIII-ХХ століттях, уперше представили на виставці у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Частина картин – у красивих рамках, інші – взагалі без рам.

Як розповів Gazeta.ua директор музею Степан Костюк, таким чином організатори хотіли привернути увагу меценатів до експозиції.

"Усі портрети з фондів музею. Ніколи раніше ми їх не виставляли. Але показали на виставці лише добре збережені портрети. Звісно, у рамці кожна картина має кращий вигляд, ніж без неї. Та коштів на купівлю рам у нас немає. Може, вдасться долучити бізнесменів, щоб змінити цю ситуацію. Будемо пропонувати свій проект усім, хто хоче побачити прекрасне", - поділився сподіваннями він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили унікальну виставку робіт репресованого художника Івана Падалки

На картинах зображена польська шляхта, якій колись належала Тернопільщина.

"Тільки у нас можна безкоштовно сфотографуватися з Миколою Потоцьким", - пожартував Костюк.

"Тут зібрані портрети таких відомих родів, як Потоцькі, Сінявські, Собєзькі, Замойські і Понятовські. Це все люди, які творили у свій час історію, економіку і культуру нашого краю. Оскільки фотографій тоді не було, спеціально замовляли художників, які й малювали портрети. Жодних копій ніхто не робив. Тому можна сміливо стверджувати, що представлені у нас на виставці картини – унікальні. Вони створені в одному екземплярі. І це просто наше велике щастя, що час їх пошкодував, що ми можемо показати їх відвідувачам виставки", - додав директор музею.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі відкрили унікальну виставку портретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі