вівторок, 05 вересня 2017 21:47

У столиці презентують найперші українські мультфільми

У столиці презентують найперші українські мультфільми
30 вересня у Києві презентують перші українські звукові мультфільми. Фото: Уніан

30 вересня у Києві презентують перші українські звукові мультфільми.

Про це повідомляється на сторінці Довженко-Центр у Facebook.

"Тук-Тук і Жук" та "Лісовий договір", які збереглися до сьогодні, Довженко-Центр віднайшов і придбав на 35 мм плівці в архіві Госфільмофонду Росії. Ці фільми стали яскравим втіленням кількарічних експериментів засновника української анімації В'ячеслава Левандовського та його учнів із технікою шарнірної маріонетки, методом так званого "еклеру" та врешті-решт майстерною синхронізацією зображення і звуку", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 українських фільмів скоро вийдуть у прокат

Показ проходитиме в рамках Linoleum International Contemporary Animation and Media Art Festival. Мультфільми представлять кінознавці "Довженко-Центру".

Фільм "Тук-Тук і Жук" режисерів В'ячеслава Левандовського, Євгенія Горбача та Семена Гуєцького був знятий на Українфільмі у 1928-1935 роках. Це стрічка про те, як хлопчик Тук разом із другом - собакою Жуком вирощують городину, але на їхній урожай зазіхають ласі до легкої наживи Свиня і Лис, в образах яких недвозначно упізнаються радянські політичні антигерої. "Лісовий договір" срежисирував Іполіт Лазарчук. Стрічка, створена на Українфільмі у 1937 році, розповідає про те, як звірі укладають угоду працювати та жити у мирі.

Зараз ви читаєте новину «У столиці презентують найперші українські мультфільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі