четвер, 22 січня 2015 15:59

У США стартує міжнародний фестиваль незалежного кіно "Санденс"

У США стартує міжнародний фестиваль незалежного кіно "Санденс"

Один з найбільших у світі оглядів незалежного кіно відкривається в четвер в американському місті Парк-Сіті. Цьогоріч для участі на "Санденс" відібрано 123 повнометражних фільми з майже 30 країн, серед яких буде представлено і 106 прем'єр, повідомляє ТАСС.

Усього до відбіркової комісії фестивалю було представлено 12 тис. кінострічок: 4 тис. повнометражних і 8 тис. короткометражних.

Серед заявлених прем'єр критики рекомендують звернути увагу на фільм "Z - значить Захарія" режисера Крейга Зобела за участю Марго Роббі, Кріса Пайна і Чиветеля Еджіофора. Ця стрічка розповідає про 16-річну дівчину, яка вижила після ядерної війни.

Інтерес, на думку критиків, представляє також картина Джо Свонберга "У пошуках вогню" з Анною Кендрік і Орландо Блумом. У числі прем'єр названа і картина Джастіна Келлі "Майкл" з Джеймсом Франко і Еммою Робертс.

"Робота незалежних артистів неминуче відображає стан нашої культури і часу, в якому ми живемо, - заявив до відкриття фестивалю його президент американський актор Роберт Редфорд. - Ці історії часто несподівані, переконливі, часто нешанобливі, проблемні, але в них є сила, яка може чіпати і надихати глядачів".

Показ конкурсних картин почнеться в четвер увечері (в п'ятницю вранці за київським часом), а робота кіноогляду триватиме десять днів і завершиться 1 лютого церемонією нагородження переможців.

Також на "Санденс" покажуть фільм "Плем'я", який потрапив до основної програми кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «У США стартує міжнародний фестиваль незалежного кіно "Санденс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі