вівторок, 11 квітня 2023 16:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії вимагають відкрити кримінальні справи проти акторки Ахеджакової

У Росії вимагають відкрити кримінальні справи проти акторки Ахеджакової
Акторку Лію Ахеджакову звинуватили у пожертвах ЗСУ. Фото: "Фокус"

Глава російського "Федерального проєкту з безпеки та боротьби з корупцією" Віталій Бородін звернувся до Генпрокуратури Росії з проханням порушити стосовно актриси Лії Ахеджакової кримінальні справи.

Бородін заявляє, що Ахеджакова спонсорує ЗСУ, повідомляє російський Telegram-канал "Кровавая барыня", який пов'язують з Ксенією Собчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Родина-уродина": Ахеджакова прокоментувала звільнення з московського театру за підтримку України

Він заявив про пост актриси в Instagram. Сама Ахеджакова заперечує пожертву і назвала цю публікацію фейком. У театрі "Современник", де вона працювала, повідомили, що цей обліковий запис їй не належить.

Бородін попросив порушити стосовно Ахеджакової кримінальну справу за статтями про державну зраду, "дискредитацію" армії Росії та розпалювання ненависті або ворожнечі. Крім того, він просить визнати актрису "іноагентом" та позбавити її державних нагород та звань.

Російська акторка Лія Ахеджакова не підтримала путінську війну в Україні.

У результаті зіткнулася з негативним ставленням багатьох колег, із проблемами із законом. Про це стало відомо з її інтерв'ю YouTube-каналу "Бюро".

Вона зізналася, що на неї чекає суд. Артистку звинувачують у фінансуванні української армії, що є серйозним злочином у Росії. За законом за такі дії 84-річну народну артистку можуть засудити до в'язниці на тривалий термін. Актриса зазначила, що її перевірять, чи передавала вона кошти для ЗСУ у доларах США.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вимагають відкрити кримінальні справи проти акторки Ахеджакової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі