Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 16:41

У "Пирогово" завезуть волів і відкриють музей української їжі

У "Пирогово" завезуть волів і відкриють музей української їжі

Музей під відкритим небом у Пирогово хочуть переобладнати. Стародавній побут українців урізноманітнять волами, курками, оригінальними сувенірами і свіжоспеченим хлібом.

Цього тижня планують затвердити остаточний план розвитку етномузею. Його розробили іноземні фахівці. Меценати обіцяють інвестувати кошти за умови, що музей сам навчиться їх заробляти.

Планується, що в музеї обладнають вольєри, куди завезуть волів, два види свиней, гусаків, курей і решетилівських овець. На тварин можна буде подивитися, погодувати і погладити.

Також хочуть реконструювати старі млини. Працівник "Пирогово" Олександр Кочубей розповів, що у млинах будуть перемелювати вирощену на полях пшеницю, а з муки випікатимуть хліб і продаватимуть його на території.

"На території хочемо відкрити ще кілька музеїв: вишиванки, писанки, гончарства. Є навіть ідея відкрити музей української їжі. Там будемо готовити й продавати блюда, приготовані за стародавніми рецептами", - сказав Кочубей.

Для музею створять новий сайт і заведуть його сторінки в соціальних мережах - в Facebook і Twitter.

Наразі невідомо, чи піднімуть ціну за вхід у зв'язку з цими нововведеннями.

Нагадаємо, музей народної архітектури і побуту України був заснований в с. Пирогове в 1969 р. Зараз має статус державного музею і перебуває під опікою Інституту мистецтв, фольклористики та етнології Національної академії наук України.

На території музею в 150 гектарів розташовано більше 300 експонатів, зібраних зі всіх регіонів України. Територія музею розділена на сектори, кожен з яких представляє народну архітектуру і побут певного українського регіону. Всього представлено шість етнографічних регіонів: "Середнє Придніпров'я", "Полтава і Слобожанщина", "Полісся", "Поділля", "Південь", "Карпати".

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У "Пирогово" завезуть волів і відкриють музей української їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі